La alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve finalment col·loca als dos regidors de VOX en el govern, COMPROMÍS, PP i VOX ho recolzen La alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve finalment col·loca als dos regidors de VOX en el govern, COMPROMÍS, PP i VOX ho recolzen
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve finalment col·loca als dos regidors de VOX en el govern, COMPROMÍS, PP i VOX ho recolzen

   


En el Ple de repartiment de delegacions i d’organització del funcionament de la legislatura, que es va celebrar ahir a Sant Antoni de Benaixeve, va començar el ple amb una regidora de VOX “disimulada” en el govern i va acabar amb dos regidors i amb delegació concreta.

Una nova Resolució en la qual els col·loca a les dos persones de VOX ja sense disimul.

Es va llegir una Resolució d’alcaldia a l’inici del ple pel qual va donar compte de les delegacions: Cultura, Festes i Joventut a la regidora de Vox Maria Jose Esteve; Esports i Mobilitat al cap de llista del mateix partit. Situant també a Luis Trejo (PP) en la primera tinença d’alcaldia amb urbanisme personal sanitat serveis i medi ambient i qualsevol asunte relacionat. També Pedro E. Perez Casas, el segon regidor “díscol” del PP  va rebre la seua delegació de policia i comerç i una altra tinença d’alcaldia

En la mateixa resolució l’alcaldessa va defensar personalment que guanyarà més de 46.000 euros i el cost de la seguretat social i que la resta de regidors si tenen el 100% guanyaran el 75% que ella, és a dir gairebé 35.000 euros més la seguretat social. Així mateix es reserva un lloc de confiança al qual li assigna 30.000 euros indicats i que es nomenarà a la seua discreció. A més col·loca en l’acord que totes les delegacions que ara no s’aproven en el ple podrà otorgar-les directament l’alcaldessa en el termini de sis mesos, si així ho estima convenient.

Després d’un rifirrafe entre Aisab i Luis Trejo en el qual hi hagueren algunes afirmacions curioses, com el reconeixement per Luis Trejo que és cert que l’havia enganyat, però perquè abans que “m’enganyes tu ho vaig fer jo”. Trejo va estar en la primera legislatura com a Cap de Policia i venia de l’època d’Eugenio Cañizares, de qui va ser i és persona de tota confiança. Aquesta situació es va veure ahir en el ple que transcendeix els problemes polítics i arriba a situacions personals.

Una esmena signada per VOX, COMPROMÍS, PP ( no més 2 regidors) i UCIN

Finalment es dóna compte pel secretari que una segona esmena per regular les reunions de Plens i Comissions i una altra que signen conjuntament els portaveus de COMPROMÍS (Pau Andrés), del PP (Luis Trejo), VOX i la pròpia alcaldessa - una esmena “contra la seua pròpia resolució”-). El resultat és el  ja indicat, però s’afig que el hui ja Diputat Provincial per COMPROMÍS i portaveu de Guanyem - Pau Andrés - seria nomenat representant municipal en l’EMTRE i en l’Associació de l’Immediata. Mantenint a Trejo com a representant en l’EMSHI, i l’alcaldessa i els dos regidors del PP en la Mancomunitat.

AISAB va manifestar les seues protestes per les irregularitats i per les faltes d’informes, així com per la falta de documentació de totes aquestes resolucions i va demanar un informe de legalitat al Secretari. Enrique Celda es va abstenir i ho va explicar pel incompliment del pacte signat entre el PP (provincial) i AISAB i per "respecte" al mateix.

Aquestes esmenes van ser votades a favor pels signants (1-UCIN- 2 VOX- 2 -PP i 2 COMPROMÍS), en contra per AISASB i abstenció d’E. Celda (PP) i deixen a Pau Andrés representant en el EmTRE i en l'Associació de la Immediata,  es pugen les dietes i les assignacions als partits polítics, fonamentalment  les d'assistència a Ple i els pagaments directes a grups polítics (fixes i per regidor).

Vox entra amb 1 però ix amb 2

El resultat és que COMPROMÍS va entrar en el ple amb un regidor de VOX i va eixir aprovant que tinguera dos regidors, manifestant el seu suport explícit per “lleialtat” al votat el dia 17 de juny i en aquests 100 primers dies.

El tercer edil del PP (Enrique Celda) que es va mantenir en la línia de la direcció provincial de partit i es va abstenir, segons va dir per "respecte" al pacte original signat entre el seu partit i AISAB en la investidura. Es tracta del pacte que, segons ell també ha denunciat, es van saltar els altres 2 regidors del PP (Luis Trejo i Pedro E. Pérez Casas.) Al acord també s’oposaren els 5 regidors de AISAB. Per tant va eixir endavant amb 7 vots davant de 5 i 1 d'abstenció.

El Diputat Provincial de COMPROMÍS justifica el seu recolzament a un govern VOX-PP-UCIN 

En una de les intervencions el portaveu de COMPROMÍS va manifestar que tenia un acord amb l’alcaldessa què definí com “de les xicotetes coses”, com que es pague la subvenció a les associacions, que es protegisquen les trinxeres, que es cree la Junta de Portaveus, que es faça un acord per a decidir en quin lloc va el Centre de Salut.

Amb aquest acord, el hui Diputat Provincial de COMPROMÍS va justificar el seu suport a l’organització del l'Ajuntament en què VOX formaria part. Un acord que va subscriure personalment amb ell, segons va llegir el secretari.

Justificant-se en coses ja fetes o competència d'altres institucions

Segons hem pogut constatar en Crònica, el BOP del passat 27 de juny va publicar la modificació de crèdit MC 2023/9 (expedient 1613/2023), que va ser aprovat per Ple amb anterioritat a la investidura i en el qual es troben totes aquestes qüestions més les quantitats que reclamava el representant del PP. D’altra banda, el solar en què va el Centre de Salut, hui és això, un solar a l’espera que la Conselleria accepte la parcel·la i comence la construcció. Per la qual cosa buscar un altre lloc, retardarà, a més de dificultar altres inversions. Finalment la protecció de les trinxeres com va dir el CVC en una resolució recent, "necessita d’una qualificació com a BIC" la competència definitiva és de la Conselleria. Precisament una Conselleria fins ara del Botànic i a partir de la setmana que ve del PP, o VOX, depenent si Cultura assumeix també aquestes funcions. Un estrany acord amb un govern en el qual Vox té dos concejalies i ostenta cultura, precisament, per a "revitalitzar les trinxeres" de la XyZ que formen part de la Memòria Històrica.

En definitiva una complicada situació en què COMPROMÍS de Sant Antoni i el seu portaveu i Diputat Provincial es converteix en l’únic representant de la seua organització que recolza un govern de dretes i extrema dreta, sense pràcticament res a canvi. Excepte una pujada en les dietes dels Plens (250 euros) i la creació oficial de la Junta de Portaveus i les asignacions a partits. Un òrgan (la junta de portaveus)  que en cap Ajuntament gaudeix de molt prestigi, perquè realment és un òrgan de coordinació del qual no se’n coneixen, ni es fan actes i pel qual els seus portaveus en Sant Antoni rebran també les corresponents dietes.

Alcaldessa i Diputat d'igual a igual econòmicament

Aquestes dietes justifiquen el que rebrà cada partit i alguns regidors, ja que ell en la Diputació Provincial cobrarà el seu sou (encara que no forme part del govern de la Diputació). Un sou que en un diputat sense responsabilitat supera els 43.000 euros. És a dir del nivell de l'alcaldessa de Sant Antoni.

Sant Antoni segueix per tant durant aquesta legislatura 2023-2027 com la de 2016, amb un estrany pacte entre la dreta (en aquell moment Cañizares) i GUANYEM-COMPROMIS, hui a eixe pacte s'afig també l’extrema dreta de VOX

L'únic regidor del PP que segueix la línia del partit (E.Celda) ha retret a Guanyem estar donant suport a un govern en el qual Vox entra amb eixa força

El Ple va trencar la costum de la seua emissió en directe, pel qual només qui estiguérem allí, o van poder veure algunes de les emissions “amaters” o d'algún partit han pogut tindre coneixement real. La resta estan sent notes de premsa que es contradiuen.

(AISAB en la bancada alta)

COMPROMIS - Pau Andrés- Amparo Ferrer

PP (E.Celda - Luis Trejo- E.Perez Casas

Vox-baix, vol fer callar a E.Celda (PP)




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal