Iniciativa no participarà en òrgans de Compromís fins que es reconsideri la designació de Morera com a senador Iniciativa no participarà en òrgans de Compromís fins que es reconsideri la designació de Morera com a senador
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Iniciativa no participarà en òrgans de Compromís fins que es reconsideri la designació de Morera com a senador

  "Iniciativa exigeix reconsiderar la designació de Morera com a senador enfront de Mulet: 'Seria un bon pas, però cal anar molt més enllà'"

Iniciativa, un dels partits que integren Compromís, acusa Més -una altra de les 'potes' de la formació- de "dinamitar la confiança" entre els membres de la coalició en decidir "unilateralment" designar com a senador territorial l'expresident de Les Corts Enric Morera en detriment de Carles Mulet, qui ocupa fins ara el càrrec. Com a resultat d'aquesta crisi, Iniciativa anuncia que "no participarà en els òrgans" de la coalició fins que no es reconsideri la decisió.

Així ho ha explicat el coportaveu d'Iniciativa-Compromís, Alberto Ibáñez, als mitjans de comunicació després de celebrar una executiva en què els representants d'aquest partit han analitzat el que consideren "uns fets d'extrema gravetat i que mai havien passat a Compromís, que és una coalició plural, oberta i que té sentit perquè és capaç d'unir tradicions polítiques diferents".

"Tradicions polítiques que són complementàries, mai excloents, però que, evidentment, han d'estar sempre en el conjunt del discurs, de l'actitud i dels lideratges", ha insistit.

Ibáñez ha retret que Més "haja decidit nomenar un senador territorial trencant els acords que donen estabilitat, pluralitat i, per tant, que donen bons resultats electorals".

"Nosaltres entenem que Més ha de reconsiderar la seua posició. Mentre açò no succeïsca, és evident que nosaltres no anirem a participar dels òrgans de Compromís". És més, ha dit, "és evident que si no es reconsidera, cap dels diputats i diputades d'Iniciativa votarà a cap persona per al Senat que no siga Carles Mulet, qui va guanyar les primàries del partit que havia d'elegir el senador territorial".


"S'ha trencat la cosa més difícil i dolorosa, que és la confiança, perquè hem estat treballant els últims anys per a construir ponts de confiança que s'han dinamitat per una de les parts de Compromís", ha retret.


Ibáñez ha instat a "tenir clar que, en cap cas, s'ha d'intentar fer xicotet l'espai polític de Compromís, sinó tot el contrari: els bons resultats electorals de Compromís-Sumar apunten a la direcció que és important sumar aquella gent que encara no està en Compromís i ampliar el conjunt de l'espectre de l'esquerra valenciana i verda".


Quant al perill de ruptura de la coalició, el coportaveu ha exposat que "en política, com en la vida, tot i res són paraules massa grans". "El que sí que és cert", ha continuat, "és que ara mateix no hi ha confiança, cosa que és fonamental per a l'acció política".


"No pot ser que hui fem més xicotet a Compromís deixant fora una persona que ha sigut clau a Madrid per a donar visibilitat a l'agenda valenciana", com és Mulet, qui "té un suport molt fort, no només el d'Iniciativa, sinó del conjunt de la coalició".

Interrogat per si deixar de participar en la vida orgànica de la coalició és deixar de participar en Compromís, ha respost: "No, en absolut. Els càrrecs institucionals d'Iniciativa faran allò que han fet sempre: liderar el programa electoral i la ponència política d'Iniciativa, que és la de Compromís".

"No tenim cap dubte", ha enfatitzat, "que si alguna cosa és necessària en aquests temps, en els quals hem aconseguit frenar l'extrema dreta a Madrid però hem de reconstruir ponts per a tindre una majoria alternativa al Partit Popular i a Vox al País Valencià, és que es necessita més lideratge d'Iniciativa i més aposta programàtica d'Iniciativa".

Sobre les declaracions de Mulet d'aquest matí en què afirmava que "molta gent d'Iniciativa" sent desig de deixar Compromís, Alberto Ibáñez ha assenyalat que "és molt compartit, no només per molta gent d'Iniciativa, sinó pel conjunt de Compromís, que no és possible que unilateralment un partit decideixi, no sabem molt bé per què, trencar els acords que fan possible a Compromís". "És més, en cap moment hi ha un desig d'Iniciativa, sinó un empenta per part de la direcció de Més, que estic convençut que no està compartit per les seues bases", ha apostil·lat.

Des d'Iniciativa creuen que ara la seua situació és "seguir liderant ideològicament, programàticament i institucionalment". "I estem convençuts i convençudes que els companys i companyes de l'antic Bloc seran conscients que sense això no és possible Compromís".

"CESSAMENT TEMPORAL DE LA CONVIVÈNCIA"

Quan se li ha plantat si açò és un "cessament temporal de la convivència", ha comentat que "hi ha moltes maneres d'enfocar-ho, però és evident que ara mateix no és possible seure en una taula amb gent que no és capaç de complir la seua paraula i que no és possible seure en una cadira amb aquella gent que no et pot sostindre la mirada perquè és conscient que ha trencat un acord polític".

"Però jo crec que no només en la designació del senador territorial, sinó del que ha ser Compromís pels valencians i les valencianes que no és altra cosa que la suma de les parts i no el tot en una d'elles", ha argumentat.

Per a solucionar aquesta situació, Ibáñez ha apuntat que "un bon pas per a començar" seria "reparar i ressarçir Carlos Mulet, però que ha d'anar molt més enllà".

"Les confiances costa anys a construir i es poden dinamitar en un únic dia, en una única hora. I, per tant, aquells que l'han trencada hauran d'entendre que si volen recompondre-la, s'hauran d'esforçar", ha finalitzat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal