Escrivá recorda que el PP va congelar 'de facto' les pensions amb la pujada de 0,25% i acusa a Feijóo de 'falsejar' Escrivá recorda que el PP va congelar 'de facto' les pensions amb la pujada de 0,25% i acusa a Feijóo de 'falsejar'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escrivá recorda que el PP va congelar 'de facto' les pensions amb la pujada de 0,25% i acusa a Feijóo de 'falsejar'

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat aquest dilluns que la llei de 2013 impulsada pel Partit Popular congelava "de facto" les pensions, ja que "davant de qualsevol circumstància", l'augment estava fixat en el 0,25%, i ha acusat el líder de la formació, Alberto Núñez Feijóo, de "falsejar" la realitat en aquest tema.


"El Partit Popular el que va fer va ser aprovar una llei l'any 2013 per la qual en qualsevol circumstància, les pensions de facto s'anaven a congelar, perquè aquest 0,25% al qual es refereix ara Feijóo és de facto una congelació", ha assenyalat el ministre en una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press.

El ministre s'ha referit a les afirmacions de Feijóo en una entrevista a La Hora de la 1, de TVE, en les quals assegurava que la seva formació "sempre" ha revaloritzat les pensions segons l'IPC, unes paraules que posteriorment el dirigent del PP ha matissat.

Després de la polèmica causada, el líder del PP ha publicat al seu compte de Twitter un missatge per "aclarir" que el PP "mai les va congelar, al contrari del PSOE". "No em importa aclarir qualsevol afirmació si ha estat inexacta", ha escrit.

"No és ambigüitat, és falsejar sense dubte", ha retret Escrivá al líder dels 'populars'. El ministre ha explicat que si haguera estat en vigor la seua llei l'any 2023 --amb l'8,5% d'augment de la inflació--, el 0,25% de la llei del PP haguera suposat per a una pensió mitjana exactament tres euros d'augment al mes i 44 euros a l'any, front als 107 euros d'augment al mes i els quasi 1.500 euros d'augment a l'any que ha portat la reforma de pensions del Govern de coalició, pactada amb Brussel·les i agents socials.

El ministre de Seguretat Social ha recordat al PP que va votar en contra l'any 2021 de la llei que derogava la reforma de 2013 i que introduïa la revalorització de les pensions segons l'evolució de l'IPC.

"Els convido a vostés a mirar exactament l'esmena la totalitat del Partit Popular on hi ha fases clares que ja anticipen que efectivament ells no es regularan amb l'IPC i que ja aniran veient segons les circumstàncies", ha instat Escrivá.

Per al ministre, aquest és un tema d'una "irresponsabilitat extrema" perquè afecta tants milions d'espanyols que són pensionistes o que seran pensionistes, i ha reconegut que li provoca un "desconcert absolut".

"Porte temps dient que em preocupa la falta de claredat de Feijóo en matèria de pensions: no explica quins són els seus plans. En veure ara que nega les dades que són patents per a tots (revaloritzacions per sota de l'IPC en 2012, 2013 i 2017), em preocupo molt més", ha reconegut Escrivá en un missatge publicat al seu compte de Twitter.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal