Ens Uneix votarà a la seua candidata en la Diputació de València Ens Uneix votarà a la seua candidata en la Diputació de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ens Uneix votarà a la seua candidata en la Diputació de València

Natàlia Enguix, diputada de Ens Uneix, ha anunciat que es votarà a ella mateixa per presidir la Diputació de València, la qual cosa mantindria l'empat entre els blocs de dreta i esquerra. El líder d'Ens Uneix, Jorge Rodríguez, ha declarat que les negociacions encara no estan tancades amb cap dels blocs, ja que encara queda una setmana i en política tot pot canviar.

Rodríguez ha explicat que una de les línies vermelles d'Ens Uneix és evitar un govern amb Vox, la qual cosa consideren "inasumible". Tot i que reconeixen que seria més fàcil arribar a un acord amb el PSPV, partit del qual procedeix i del qual va sortir en ser investigat en el marc del cas Alqueria, ha denunciat que el seu interlocutor en les negociacions, l'alcalde de Mislata i líder del PSPV de la província de València, Carlos Fernández Bielsa, és "ningunejat, contornejat i no compta amb el suport de l'Ejecutiva nacional del partit", que "no vol que Bielsa siga president".

Així mateix, ha dit, no saben "fins a quin punt pot mantenir els acords i compromisos que assumeix amb Ontinyent i amb La Vall" i això ha portat a Ens Uneix a no donar suport a una candidatura socialista.

Sobre la possibilitat d'un pacte amb el PSPV i Compromís, ha reconegut: "Sempre hem dit que som qui som, que venim d'on venim i que les idees no les donaven les carnet, sinó que les portem les persones". Rodríguez, no obstant això, ha considerat que el pacte amb el PSPV, partit del qual procedeix i del qual va eixir en ser investigat en el marc del cas Alqueria, "dificultaria molt la relació amb la Generalitat", liderada pel PP, i ha posat en dubte que "això siga el millor pels interessos de la ciutadania de La Vall".

En qualsevol cas, tot i agrair els esforços de Bielsa i el seu equip negociador, ha dit que "no han pogut donar fruit" perquè "cada vegada que hi ha hagut un avanç en les negociacions amb l'equip socialista, des de la direcció del PSPV s'han aferrat a posar pals a les rodes".

Com a exemple d'això, s'ha referit a les declaracions del secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, davant la sentència absolutoria del cas Alqueria: "Va dir que no ha de demanar perdó per res i el secretari d'Organització -José Muñoz- es va reafirmar que ho ha fet molt bé, que el PSPV va actuar d'acord amb la situació judicial i els seus compromisos ètics".

"No consideren que maltractar-nos com se'ns va maltractar en el seu dia siga un motiu per a demanar disculpes, pensen que aquesta és la conducta correcta", ha lamentat.

A més, ha criticat que el PSPV haja nomenat com a sínica del grup a Les Corts precisament a Rebeca Torró, exconsellera amb el PSPV però abans regidora quan Rodríguez estava al capdavant del Partit Socialista d'Ontinyent.

"Va passar de ser la meua mà dreta a ser la primera i la que probablement amb major rendibilitat va abandonar el vaixell", ha retret, i ha afegit que també s'ha paralitzat l'obra de l'hospital d'Ontinyent, que la cap de llista socialista per València el 23J, Diana Morant, va visitar la setmana passada Albaida i no Ontinyent, i que, quan Ens Uneix ha intentat possibilitar acords d'investidura d'esquerres en municipis com Atzeneta o Vilallonga, el PSPV "ha decidit tancar la porta".

En l'"escenari molt complex i nou" que s'obre, ha conclòs, Ens Uneix votarà a la seua pròpia candidata, tot i que ha reconegut que "queda una setmana i en política no hi ha res escrit".

Preguntat sobre què passarà si continua l'empat entre blocs, s'ha mostrat convençut que la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg) "tindrà alguna solució", com "tirar una moneda a l'aire" o que governe la candidatura que ha rebut més vots.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal