Els partits valencians donen el tret de sortida a la campanya electoral del 23J amb optimisme i crides a la mobilització Els partits valencians donen el tret de sortida a la campanya electoral del 23J amb optimisme i crides a la mobilització
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els partits valencians donen el tret de sortida a la campanya electoral del 23J amb optimisme i crides a la mobilització

PPCV, PSPV, Compromís-Sumar i Vox celebren aquest dijous a la nit la tradicional pegada de cartells que dóna el tret de sortida a la campanya de les eleccions generals del 23J. En ple estiu, encara amb la ressaca dels comicis del 28M, i a falta de uns dies perquè es conforme el nou Consell PP-Vox, els partits coincideixen a mostrar-se optimistes i a cridar a la mobilització davant d'una campanya que consideren "clau" per a Espanya.


El PPCV demanarà el vot per a Alberto Núñez Feijóo amb un acte central a cada província. Carlos Mazón, líder del PPCV i futur 'president' de la Generalitat, participa en un sopar multitudinari a Alacant, mentre els caps de llista per València i Castelló, Esteban González Pons i Alberto Fabra, intervenen a les dues capitals juntament amb les alcaldesses Mª José Català i Begoña Carrasco, respectivament.

"Enfrontem la campanya electoral amb optimisme, amb moltes ganes i amb les millors previsions per a aconseguir que el canvi que ha liderat a la Comunitat Valenciana Carlos Mazón s'estenga a tota Espanya de la mà d'un president sincer com Alberto Núñez Feijóo", manifesta el director de campanya del PPCV, Miguel Barrachina, en declaracions remeses a Europa Press.

Des de les files del PPCV defensen que "tothom ha de saber que ha d'anar a votar, tot i que Pedro Sánchez ha triat una època típicament estiuenca", ja que consideren que la Comunitat Valenciana és clau per a contribuir al canvi de rumb a Espanya i que Feijóo siga "el president que el nostre país mereix per a aconseguir la reconstrucció econòmica, social i institucional amb la qual obrir un temps nou": "El 23J ens juguem molt".

Al llarg de les dues setmanes de campanya, els 'populars' valencians comptaran amb la presència de Núñez Feijóo -el pròxim dimecres estarà a Alacant- i de líders nacionals, amb l'objectiu de fer arribar a tots els ciutadans propostes que els "afecten directament, com ara l'arribada de l'aigua, la finançament que necessitem, la baixada d'impostos, la regeneració de les institucions...".

Per la seua banda, els socialistes han triat la plaça de Sant Agustí de València per al seu acte d'inici de campanya, que comptarà amb el líder del PSPV i 'president' en funcions, Ximo Puig, acompanyat per la ministra de Ciència i cap de llista per València, Diana Morant; l'alcalde de Mislata i líder provincial, Carlos Fernández Bielsa, i la secretària general a la ciutat, Sandra Gómez.

Per als socialistes valencians, que comptaran amb l'assistència de Pedro Sánchez a un míting el pròxim dissabte 15, "l'únic vot que pot frenar l'expansió de l'extrema dreta en la política espanyola i els seus xantatges és el que es diposite a favor del PSOE": "Estem convençuts que, després del que ha passat a la Comunitat Valenciana amb el pacte de la vergonya PP-Vox, el vot progressista es mobilitzarà per a impedir que aquesta ona de retrocés s'apodere del Govern d'Espanya".

La cap de llista per València, Diana Morant, recalca a Europa Press que "aquesta nit s'inicia una campanya decisiva per al nostre país, en la qual cal triar entre avançar o retrocedir". I afig: "El Partit Socialista surt a guanyar amb un equip i un projecte de futur avalat per la bona gestió, el creixement econòmic, la creació d'ocupació, l'avanç en drets i la justícia social".

Al seu parer, "PP i Vox comparteixen un projecte amb una sola paraula: derogar". "Ací a la Comunitat Valenciana hem comprovat el que això significa i és retrocedir 20 anys en conquestes socials fonamentals que han costat molts anys construir", diu Morant, que subratlla que "Espanya mereix seguir avançant". "Pugem una gran mobilització del vot progressista perquè Espanya no és com ells. Espanya és millor que ells i el seu odi. I aquesta Espanya guanyarà", ha sentenciat.

La tercera força, SUMAR, viu a la plaça de Benimaclet de València la sortida cap a la meta del 23J, amb una trobada protagonitzada per la seua cap de llista, Águeda Micó, i els també candidats al Congrés Alberto Ibáñez i Nahuel González.

Micó afronta la campanya del 23J amb "molta il·lusió per a representar a tots els valencians i valencianes que volen tindre una veu potent a Madrid". "Durant aquestes dues setmanes explicarem que el vot a Compromís-Sumar val doble: val per a assegurar un govern d'esquerres i val també per a tindre una veu valenciana que defenga els nostres interessos a Madrid", assenyala a Europa Press.

Una mica diferent

La seua expectativa és aconseguir un resultat que els permeta tindre un grup parlamentari propi en la Cambra Baixa amb més de cinc diputats. Per a això, encara que reconeixen que aquesta campanya és un "poc diferent" per les dates, volen tindre contacte directe amb la ciutadania.

Una de les primeres oportunitats serà aquest dissabte en el Teatre Olympia de València, en un acte obert a la ciutadania on participarà la candidata de Sumar al Govern, Yolanda Díaz, per a "començar la campanya amb tota l'energia per a encarar aquestes dues setmanes decisives".

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal