Nou Ple a l'Eliana amb aliança repetida PP, VOX i COMPROMÍS; Demanen per l'Acta d'Isabel Montaner per a SUMAR per l'Eliana Nou Ple a l'Eliana amb aliança repetida PP, VOX i COMPROMÍS; Demanen per l'Acta d'Isabel Montaner per a SUMAR per l'Eliana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nou Ple a l'Eliana amb aliança repetida PP, VOX i COMPROMÍS; Demanen per l'Acta d'Isabel Montaner per a SUMAR per l'Eliana

Isabel Montaner actualment COMPROMIS es va presentar per SUMAR per l'Eliana


En l'últim Ple celebrat ahir a l'Ajuntament de L'Eliana, la tensió política va arribar al seu punt màxim quan els grups de l'oposició, liderats per PP, VOX i COMPROMÍS, van rebutjar de manera conjunta importants punts de l'ordre del dia, incloent-hi dues de les tres modificacions de crèdit destinades a inversions municipals i millores en diferents àrees del municipi.

Encara que un dels punts va ser aprovat, incloent part de les inversions que prèviament havien estat rebutjades en una sessió passada sense explicacions clares pel mateix quòrum -COMPROMÍS- PP i VOX, l'alegria del govern municipal va ser efímera, ja que la resta de les propostes també van ser denegades una vegada més. Entre aquestes es trobava l'assignació pressupostària necessària per a complir una sentència judicial en contra de l'Ajuntament, una mesura que l'equip de govern del PSPV-PSOE va intentar recolzar, però que es va trobar amb l'oposició de la regidora de COMPROMÍS, argumentant que encara no s'havia dut a terme l'execució de la sentència.

L'alcalde, Salva Torrent, va advertir sobre les possibles responsabilitats que enfrontarien aquells que votaren en contra d'aquesta mesura, llegint fins i tot un advertiment de la interventora. No obstant això, l'oposició, especialment PP, VOX i la regidora de COMPROMÍS, continuen pressionant per a aconseguir acords sobre les seues "remuneracions" i funcions dins de l'Ajuntament.

Un possible cas de transfuguisme és la causa del que ocorre a L'Eliana

El problema es planteja perquè l'actual regidora pel grup "COMPROMÍS" Isabel Montaner, es va presentar a les eleccions en una coalició denominada SUMAR per l'Eliana que estava composta per COMPROMÍS i ESQUERRA UNIDA. Acabades les eleccions, la coalició va obtenir un acta de regidora, precisament la d'Isabel Montaner, però abans de prendre possessió va decidir trencar l'acord de coalició i es va presentar per a prendre possessió indicant que ella realment era de COMPROMÍS. Des d'aquest moment, els participants en la coalició i els veïns i veïnes que li van votar intenten mantenir una reunió i que es respecten els acords adoptats per a compondre la coalició, entre ells, els d'intentar conformar un govern de progrés en el municipi.

Isabel Montaner ha agreujat aquesta situació perquè, lluny de mantindre una actitud d'acord amb el pactat, a més està aliada amb els grups de la dreta i l'extrema dreta, en el que els veïns i veïnes denuncien com una recerca desesperada d'un càrrec remunerat. Alienant-se així del que es va pactar i prenent decisions que no representen a qui van anar junts a les eleccions municipals. Tampoc, segons van manifestar els veïns, als seus votants.

Veïns i veïnes assistents demanen la dimissió de la regidora de COMPROMÍS per "transfuguisme".

En finalitzar el Ple, els ciutadans assistents van expressar el seu descontentament i van sol·licitar la dimissió de la regidora de "COMPROMÍS", a qui van acusar d'actuar en contra dels principis democràtics en aliar-se amb l'oposició de dretes i extrema dreta, traïnt així la confiança dels votants que la van triar sota la coalició SUMAR per L'Eliana.

La situació a l'Ajuntament s'agreuja al no haver aprovat encara la seua organització de funcionament, limitant-se al que estableix la llei amb sessions plenàries cada dos mesos i sense constituir oficialment les Comissions Informatives. A més, el govern de Salva Torrent es troba en minoria, dificultant la incorporació de subvencions externes al municipi.

En aquest context, els ciutadans expressen la seua preocupació per la falta d'acord entre els partits i la incertesa que això genera en el futur de L'Eliana. La regidora de COMPROMÍS, objecte de crítiques, manté el silenci davant dels seus electors i els mitjans de premsa que l'interpel·len, augmentant la tensió política al municipi.

Algunes de les intervencions dels veïns i veïnes


- - - -


- -
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal