El PSOE veu a Feijóo 'tocat de mort' i assenyala a Díaz Ayuso com a candidata favorita en una possible sortida del líder del PP El PSOE veu a Feijóo 'tocat de mort' i assenyala a Díaz Ayuso com a candidata favorita en una possible sortida del líder del PP
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSOE veu a Feijóo 'tocat de mort' i assenyala a Díaz Ayuso com a candidata favorita en una possible sortida del líder del PP

El PSOE dubta que Feijóo siga al capdavant del PP i veu a Díaz Ayuso com a candidata favorita

El PSOE considera que el resultat electoral del passat diumenge ha deixat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una situació complicada, "tocat de mort", segons indiquen fonts de la direcció socialista. Pensen, a més, que intenta fingir que té possibilitats de ser investit per evitar una caiguda precipitada.

A més, creuen que a Génova intenten evitar una sortida brusca perquè en aquest cas hi hauria una candidata clara per substituir Feijóo, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

A més, no veuen clar que el líder dels populars vaja a presentar-se a una investidura per ser president del Govern perquè no té els suports suficients. El PP va aconseguir 136 diputats i Vox 33, insuficient per a aconseguir els vots necessaris, encara més quan altres partits com el PNV han tancat la porta immediatament a una negociació amb el bloc de la dreta.

Per tant, en el PSOE dubten que Feijóo vaja a passar per aquest tràmit perquè, segons indiquen, hi ha veus en el PP que adverteixen que seria fer el ridícul i posar massa en evidència la seva falta de suports i la seva impossibilitat d'aglutinar els vots suficients.

LES PARAULES D'ESPERANZA AGUIRRE

En la mateixa línia, veuen que els últims moviments que està fent el candidat popular només tracten d'aparentar fortalesa i que té probabilitats de ser president del Govern, per així retardar la seva sortida.

En tot cas, el veuen "tocat de mort", com a seu judici evidencien les paraules de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, que aquest dimarts va dir que Feijóo es va equivocar en la campanya electoral "dient que preferia al PSOE" abans que a Vox i, a més, va suggerir que el futur del seu partit passa per Díaz Ayuso.

Veguen difícil, per tant, que Feijóo continue al capdavant del partit durant tota la legislatura, en primer lloc perquè "va dir que faria el contrari", segons indiquen. També perquè creuen que no li apeteix seguir i preparar el terreny a un altre candidat de cara a les següents eleccions.

En tot cas, veuen probable que es produeixi un acord entre el líder del PP i el seu partit per controlar la implosió i acometre una voladura controlada, segons traslladen. Donen per fet, és clar, que no hi haurà repetició electoral i finalment es formarà un govern progressista.

CREEN QUE HI HAURÀ PRIMÀRIES I AYUSO ES PRESENTARÀ

Incluso donen un pas més i es mostren convençuts que hi haurà primàries al Partit Popular perquè no veuen possible que tornen a "santificar" un candidat com van fer amb Feijóo, que va assumir la presidència del PP sense competició interna després d'una sortida traumàtica del seu predecessor, Pablo Casado. A més, donen per fet que en aquestes primàries una de les contenders serà Díaz Ayuso.

En la mateixa línia, sostenen que l'estratègia actual de Feijóo passa per demorar tot el possible aparèixer com a perdedor i aconseguir així que passe aquesta setmana, que després arribe l'inici del mes d'agost amb el consequent paròn informatiu per les vacances d'estiu i aparéixer de nou amb la Constitució de les Corts, prevista per al 17 d'agost, és a dir, guanyar temps.

Segons la seva visió, tot el que està fent el PP en aquests dies, les trucades als grups i les declaracions traslladant la idea que és aviat per a dir que no tenen possibilitats de sumar majoria, responen a un objectiu, que parega el que no és, ja que, segons el seu judici, Feijóo no té cap possibilitat de ser investit.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal