El PP arrabassa el lideratge a Vox a Nàquera mentre l'esquerra avança El PP arrabassa el lideratge a Vox a Nàquera mentre l'esquerra avança
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP arrabassa el lideratge a Vox a Nàquera mentre l'esquerra avança

El partit polític Vox no ha obtingut la majoria de vots en l'únic municipi valencià on governa, Nàquera, on ha perdut 38 vots respecte a les eleccions locals. Tot i que ha aconseguit més suports que en 2019, també ha cedit el primer lloc al PP.

Concretament, Vox ha obtingut 1.100 vots aquest 23 de juliol, enfront dels 1.138 que va aconseguir el 28 de maig. En 2019, van obtenir 965 vots i van ser la primera força, però en aquesta ocasió, el PP els ha avançat amb 1.415 vots.

D'altra banda, l'esquerra ha reaccionat a Nàquera: el PSPV ha crescut lleugerament respecte als resultats de les eleccions locals (981 del 23J enfront dels 973 del 28M) i Compromís-Sumar ha obtingut 299 vots més, passant de 432 a 731.

En total, la dreta ha guanyat àmpliament en aquesta població del Camp de Túria: van aconseguir 1.970 vots el 2019, 2.453 al maig i 2.515 ara. L'esquerra, no obstant això, també ha millorat els seus resultats, de manera més acusada en els últims mesos: de 1.397 vots el 2019, a 1.405 al maig i 1.712 el 23J.

Des de juny, l'alcalde de Nàquera és Iván Expósito, de Vox. El seu mandat va començar envoltat de polèmica, degut a l'acord de govern amb el PP on es va assenyalar que "segons el compliment de la llei de banderes", no col·locaria les banderes LGTBI "en balcons i façanes d'instal·lacions municipals" i substituiria les concentracions de 'No a la violència masclista' per 'No a la violència' o 'Condemnem tota violència'.

A partir d'aquesta situació, veïns de la localitat han penjat banderes LGTBI als seus balcons i es va celebrar una marxa de l'Orgull convocada per associacions del col·lectiu i a la qual van acudir representants polítics com la ministra de Ciència, Diana Morant.










Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal