El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria condemna la violència masclista i reafirma el seu suport al Pacte de Toledo El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria condemna la violència masclista i reafirma el seu suport al Pacte de Toledo
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria condemna la violència masclista i reafirma el seu suport al Pacte de Toledo

Amb un gest d'unanimitat, el ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció presentada pel PSPV i recolzada per Compromís i Esquerra Unida-Podem, condemnant els casos de violència masclista que han segat la vida de 1.212 dones des de l'any 2003. La moció també reafirma el compromís del municipi a reforçar les polítiques de lluita contra la violència de gènere i mostrar suport als drets de les dones i del col·lectiu LGTBI mitjançant accions de sensibilització i promoció de la igualtat.

L'acord plenari no sols condemna qualsevol forma de discriminació cap a les dones i el col·lectiu LGTBI, sinó que també defensa els valors i drets fonamentals consagrats en la Constitució espanyola.

El text aprovat posa de relleu el llarg camí recorregut en busca de la igualtat i llibertats individuals, i assenyala que la societat ha treballat conjuntament per construir un país on tothom puga viure segons les seues creences socials i realitzar els seus drets personals.

No obstant això, la moció adverteix sobre l'aparició de certs grups polítics i moviments extremistes que amenacen de revertir els drets adquirits i posar en risc el sistema democràtic i garantista. Es denuncia la manipulació de discursos sobre violència masclista i l'atac a símbols representatius de moviments socials històrics, així com la retirada de cartells condemnatoris per crims masclistes.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha fet una crida a actuar amb claredat i vehemència davant aquesta situació i preservar la concòrdia, els drets de les persones i la llibertat d'expressió. En aquest desafiament inaudít, s'insta a afrontar-ho sense vacil·lació, mostrant unitat i intransigència.

Aquesta moció representa el compromís ferm del municipi amb la igualtat i la defensa dels drets humans, enviant un missatge clar de rebuig a qualsevol forma de discriminació i violència de gènere.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal