El director del SEPE anticipa un bon estiu per a la feina i destaca l'efecte de la reforma laboral El director del SEPE anticipa un bon estiu per a la feina i destaca l'efecte de la reforma laboral
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El director del SEPE anticipa un bon estiu per a la feina i destaca l'efecte de la reforma laboral

Demana al Govern que isca després de les eleccions que "continue amb el mateix ritme de reformes" d'aquests anys i "apuntale" les ja realitzades

El director general del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), Gerardo Gutiérrez Ardoy, ha assegurat que en els últims 18 mesos s'ha produït una "transformació radical" del mercat de treball arran de l'aprovació de la reforma laboral per part del Govern.

"Les notícies són bones per a aquest país", ha dit Gutiérrez Ardoy, avançant que aquest serà "un molt bon estiu per a la contractació i també per a les dades d'ocupació", ja que ha assenyalat que la convocatòria d'eleccions "no ha alentit" la tendència positiva del mercat de treball.

El director general del SEPE s'ha pronunciat així a preguntes dels periodistes en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, on ha sigut un dels protagonistes de la trobada denominada 'Polítiques Actives d'Ocupació: Un nou marc normatiu per als nous reptes. Any Europeu de les Competències 2023', organitzat en el marc dels seus Cursos d'Estiu.

Gutiérrez Ardoy ha destacat que les previsions en positiu del país han sigut fins i tot avalades a nivell europeu, ja que Brussel·les ha revisat a l'alça fa unes setmanes les previsions de creixement del PIB d'Espanya perquè s'estan executant "bé" els fons europeus i per com està responent el mercat de treball.

En aquest sentit, ha destacat que "estem en un país en el qual tres de cada quatre contractes són indefinits". "La contractació indefinida ha sigut la porta d'entrada dels joves i les dones al mercat laboral i és molt important aqueix 50% de contractes indefinits que estem tenint tots els mesos".

Per això, el director general del SEPE ha demanat al Govern que isca després de les eleccions generals d'aquest diumenge que "continue amb el mateix ritme de reformes d'aquests anys i apuntale les reformes estructurals que hem fet".

"Ens queda ens queda camí per a continuar evolucionant i continuar executant els fons europeus que tan bons resultats estan donant. Aquest país està ple d'oportunitats", ha sentenciat.

Com ha explicat Gutiérrez Ardoy, en el curs en el qual ha participat en la UIMP s'han abordat les novetats que ha suposat l'aprovació el mes de març passat de la Llei d'Ocupació, de la qual ha destacat el "valor afegit que comporta reconéixer uns autèntics drets subjectius, uns serveis garantits en favor de les persones i de les empreses, sobretot les pimes, que són les que generen ocupació en aquest país".

En aquesta línia, també ha remarcat el que ha suposat la norma en l'àmbit local, apostant per la "màxima" col·laboració amb les administracions locals que "sense ser la seua competència, apliquen polítiques actives d'ocupació amb bisturí a la mesura dels seus territoris".

DEMANDES FORMATIVES DE LES EMPRESES

Un altre dels temes que s'ha posat en relleu ha sigut la necessitat de donar resposta a les necessitats formatives i als perfils que demanda el mercat laboral.

En aquest sentit, el responsable del SEPE ha explicat que els qui reben formació relacionada amb les energies renovables, amb la fotovoltaica i amb tot el relacionat amb el processament de dades són els perfils tècnics que demanden les empreses, i que "en molts casos no trobem en els plans formatius".

I encara que ha assenyalat que "estem sent capaços de respondre en el dia a dia", ha apostat per "respondre de manera immediata a aqueixes necessitats formatives de les empreses amb instruments tecnològics específics", així com per encaminar-se més cap a "la formació al llarg de tota la vida laboral".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal