El Consell aprova nous nomenaments en el seu segon escaló incluint a excarrecs de C's El Consell aprova nous nomenaments en el seu segon escaló incluint a excarrecs de C's
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova nous nomenaments en el seu segon escaló incluint a excarrecs de C's

El Ple del Consell ha donat llum verda als noms que formaran part del segon escaló del govern valencià. Entre els nomenaments destaquen figures com Eusebio Monzó, exregidor del PP a València, que serà el nou secretari autonòmic d'Hisenda i Economia. A més, el Consell ha inclòs exmembres de Ciutadans, com Emilio Argüeso i Carlos Gracia, en els càrrecs de secretari autonòmic de Sistema Sociosanitari i subsecretari d'Hisenda, respectivament.

Ruth Merino, portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, va anunciar aquests nomenaments durant la seua primera roda de premsa com a portaveu del govern valencià. Els nous càrrecs abasten diferents àrees, com Presidència, Cultura, Igualtat, Economia, Hisenda, Interior, Sanitat, Educació, Agricultura i Medi Ambient.

D'altra banda, el Consell també ha aprovat un decret que estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i les Conselleries de la Generalitat per a "avançar en l'objectiu de reduir la despesa política", amb un estalvi de 1,6 milions d'euros anuals, prop de 6,5 en una legislatura, segons Merino.

La portaveu del Consell ha explicat que, a més de reduir el nombre de Conselleries de dotze a deu i de les secretaries autonòmiques de 31 a 26, el decret també contempla la reducció de direccions generals, que passen de 85 a 75.

"Tot açò suposarà una reducció de més de 842.000 euros anuals, només amb el que s'ha aprovat hui, la qual cosa, sumada als 800.000 euros anuals de reducció en Conselleries, permetrà estalviar més de 1,6 milions a l'any", ha detallat la consellera, que ha assegurat que els plans del Consell de reduir despesa continuaran amb el sector públic instrumental fusionant entitats o integrant els seus serveis en Conselleries, però "sense suprimir" les seues competències.

Merino ha garantit que "ha sigut un ple del més tranquil, pausat i de consens" i que "no hi ha hagut cap problema", tot i que la roda de premsa ha tingut un retard de mitja hora, i ha assegurat que el Consell està "triant als millors" per a la seua estructura.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal