ECA Riba-roja de Túria presenta 'Territori humà': Un catàleg d'art que trascendeix el temps ECA Riba-roja de Túria presenta 'Territori humà': Un catàleg d'art que trascendeix el temps
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

ECA Riba-roja de Túria presenta 'Territori humà': Un catàleg d'art que trascendeix el temps

El 'Territori humà' de Miquel Navarro, immortalitzat en un catàleg

L'ECA de Riba-roja de Túria presenta el catàleg de l'exposició 'Territori humà', de Miquel Navarro, que captura l'experiència d'aquesta fascinant mostra artística i la converteix en testimoni imprès per a la posteritat. El catàleg, dissenyat i maquetat per Gimeno Gràfic, s'ha convertit en una obra d'art per dret propi, ampliant i perpetuant la temporalitat de l'exposició.

Els catàlegs són considerats una part inseparable de les exposicions per diversos historiadors de l'art i comissaris, ja que permeten prolongar i complementar l'experiència de l'exposició artística en el temps. Aquest catàleg de l'exposició 'Territori humà', de Miquel Navarro, presentat a l'ECA de Riba-roja de Túria el 27 de juliol, assolix aquest doble propòsit de capturar l'obra exposada i oferir una perspectiva complementària gràcies a la seva indiscutible qualitat estètica.

Així, 'Territori humà' deixarà l'espai expositiu de l'ECA a principis de setembre, però continuarà bategant de manera atemporal a través del catàleg, convertint-se en una proclamació de la seua llarga vida. El catàleg en 112 pàgines captura la "pura passió creativa" de Miquel Navarro, com afirma Robert Raga, president de l'ECA i alcalde de Riba-roja de Túria, i reflecteix l'univers sensual i metafísic de l'artista a través de les paraules del comissari de l'exposició, Fernando Castro Flórez.

Castro Flórez destaca que l'obra de Miquel Navarro és una meditació visual sobre el fetitxisme i la mutilació, una funció del vel que va més enllà de la representació, atrevint-se a mostrar el fal·lus castrat. Les seues escultures, com les plantes cactus, simbolitzen el dolor i el plaer de la ficció. L'artista crea un paisatge escultòric que desintegra topogràficament l'univers referencial, amb un sistema de claus immanent que vol "manipular el cosmos".

El catàleg inclou una imatge de 'Cap pensant', l'escultura que Navarro deixa com a llegat al municipi de Riba-roja, perquè forme part del seu patrimoni artístic en el Passeig de l'Art. Les pàgines s'omplin de fotografies de l'artista en el seu estudi i obres que s'al·ludeixen a la mostra, capturades per Juan García Rosell i Paco Caparrós, comissari general de l'ECA. Amb un toc poètic, Castro Flórez conclou que les obres de Miquel Navarro són espais plens d'esperança en un món desballestat, on es defensa l'essència de la condició humana.







Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal