Desconcert en l'esquerra per la pèrdua de la Diputació per l'actitud de Ens Uneix Desconcert en l'esquerra per la pèrdua de la Diputació per l'actitud de Ens Uneix
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Desconcert en l'esquerra per la pèrdua de la Diputació per l'actitud de Ens Uneix

 El líder del PSPV de la província de València, Carlos Fernández Bielsa, ha lamentat que no haja prosperat la seua candidatura per a presidir la Diputació i ha posat la culpa a Ens Uneix d'aquest "error històric" per donar suport a la seua candidata, Natàlia Enguix, en lloc de donar-li suport a ell malgrat tindre només un escó.

"Una decisió imperdonable que algunes persones han portat a l'extrem i que ningú entén. Una oportunitat històrica perduda, un error immens", ha declarat en el seu discurs en el ple de la corporació provincial, després de la segona votació que ha atorgat la presidència a Vicente Mompó (PP) amb el suport de Vox per ser la llista més votada.


Bielsa ha demanat perdó a la seua militància i a "tota la societat progressista que confiava en un acord per a continuar transformant la Diputació". "Assumeixo la responsabilitat", ha recalcat, i ha garantit que han "intentat de tot" per a arribar a un acord amb el partit de Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació amb el PSPV, de qui "creien progressistes".


Dit açò, ha acusat a Ens Uneix d'haver consumat "una cessió que permet el retorn al poder de les sigles que van protagonitzar la pitjor època d'infàmia i indecència en la gestió dels diners públics en la Diputació". "Hui comença el camí contrari a l'iniciat en 2015; hui es torna al clientelisme, a l'amiguisme i probablement al servilisme, si no al temps", ha augurat.


"Milers de valencians progressistes no entenen com una opció d'esquerres permet que la dreta i l'ultradreta s'apoderen del poder", ha afirmat, davant el qual ha advertit que "queden moltes preguntes sense respondre" que corresponen a Ens Uneix.


"EXPLICACIÓ SIMPLE"

Ara bé, Bielsa ha assenyalat que "tot el que sembla inexplicable té una explicació senzilla", després del que s'ha dirigit a Natàlia Enguix: "Aquesta decisió us perseguirà per sempre i la societat progressista no l'oblidarà, des de l'apreci, carinyo i empatia que us tinc".


Enfront d'això, ha agraït la "lleialtat" dels seus companys socialistes i ha reivindicat la "coherència intacta" del PSPV, per a lamentar que "perden els pobles i ciutats que veien en la Diputació una institució del segle XXI que ara donarà pas al fanatisme i a la crispació".


Ha promès liderar una oposició "útil i constructiva" que s'enfrontarà a les "postures extremists" de "qui volen trencar la convivència, cavar trinxeres i fomentar l'odi per a obtindre rèdits polítics". "Cap pas arrere en els drets aconseguits", ha recalcat, especialment en matèria de lluita contra la violència masclista.


El també alcalde de Mislata ha enaltit l'expresident de la Diputació Toni Gaspar pel seu "esforç per a fer d'ella una casa digna", ha exigit al seu successor, Vicente Mompó, que mantinga el fons de cooperació municipal "perquè els ajuntaments ho necessiten" i ha promès tractar de "no cedir" en els avanços aconseguits des de 2015 pel govern del Botànic "liderat per Ximo Puig". "Els socialistes sempre prenem partit, també en l'oposició", ha enfatitzat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal