Alberto Garzón Reivindica el Resultat 'Extraordinari' de Sumar després del 28M, L'Esquerra Estava 'Noquejada' Alberto Garzón Reivindica el Resultat 'Extraordinari' de Sumar després del 28M, L'Esquerra Estava 'Noquejada'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alberto Garzón Reivindica el Resultat 'Extraordinari' de Sumar després del 28M, L'Esquerra Estava 'Noquejada'

El coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, ha manifestat que el resultat electoral que ha aconseguit Sumar és "extraordinari", tenint en compte que fa sols dos mesos l'espai de l'esquerra alternativa al PSOE estava "noquejat" després del 28M.

A través d'un missatge en Twitter, l'àlies titular de Consum en funcions ha recalcat que la irrupció del projecte de Díaz ha sigut "clau" per a "frenar la reacció", en referència al PP i Vox, i també ho serà per a "repetir govern de coalició".

Garzón també ha volgut agrair a totes les persones que s'han "deixat la pell" durant la campanya recolzant a Díaz en aquest "dura campanya", donat que "Espanya no es podia permetre que l'esquerra no estiguera a l'altura d'un repte semblant" com el 23J.

"El que ha aconseguit Sumar és extraordinari. Fa sols dos mesos l'espai polític estava noquejat i en molts territoris desaparegut", ha comentat Garzón en les xarxes.

Hui la pròpia Díaz i el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, han defensat que Sumar va aconseguir tres milions de vots mentre que l'espai d'Unides Podem es va quedar en un milió després de les eleccions locals i autonòmiques del 28M. Urtasun ha enfatitzat que la irrupció de la coalició ha aconseguit revertir l'ànim de les bases progressives, que era de "derrota".

No obstant això, la secretària general de Podem, Ione Belarra, va realitzar una anàlisi crítica del resultat del 23J de Sumar, ja que suposà pèrdua de vots i escons respecte a l'obtingut per Unides Podem en 2019.

Així, la també titular de Drets Socials en funcions proclamà que no s'ha complert el repte d'eixamplar l'espai a l'esquerra del PSOE, motiu pel qual triaren a Díaz, i que l'estratègia de "renunciar al feminisme i invisibilitzar Podem" no ha funcionat electoralment.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal