Alberto Garzón confia en una reedició del Govern de coalició, però insisteix en la necessitat de 'altura d'Estat' en les negociacions Alberto Garzón confia en una reedició del Govern de coalició, però insisteix en la necessitat de 'altura d'Estat' en les negociacions
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alberto Garzón confia en una reedició del Govern de coalició, però insisteix en la necessitat de 'altura d'Estat' en les negociacions

El coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, s'ha mostrat esperançat davant la possibilitat de reeditar el Govern de coalició entre PSOE i Sumar després de les eleccions generals del passat diumenge, encara que ha advertit que això requerirà "altura d'Estat" en les negociacions amb les diferents formacions per a conformar una majoria d'investidura.

Garzón va expressar el seu optimisme respecte a la continuïtat del Govern de coalició que ha governat en l'última legislatura, però també va fer èmfasi en la importància de mantenir una actitud de responsabilitat i diàleg en les converses amb altres forces polítiques.

En un context de fragmentació parlamentària, serà necessari arribar a acords i consensos amb diferents partits per a aconseguir una majoria que permeti investir el pròxim president del Govern. Per tant, el líder d'IU va instar totes les parts involucrades a demostrar "altura d'Estat" i deixar de costat interessos partidistes en pro de l'estabilitat i el progrés del país.

El resultat de les eleccions generals va deixar un Congrés dels Diputats divers i amb múltiples forces polítiques representades, la qual cosa implica un repte en la formació del pròxim Govern. La suma d'escons del PSOE i Sumar no va aconseguir una majoria absoluta, pel que serà necessari el suport o l'abstenció d'altres partits per a formar Govern.

Garzón va fer èmfasi en què la ciutadania ha enviat un missatge clar a les urnes, expressant la seua voluntat d'avançar cap a un país més just i equitatiu. Per això, considera que és responsabilitat dels líders polítics escoltar aquesta demanda i treballar de manera constructiva per a aconseguir acords que responguen a les necessitats de la societat.

En aquest sentit, el coordinador d'IU es va mostrar disposat a participar en les negociacions i aportar la seua visió i propostes per a avançar cap a un projecte de Govern que incloga mesures en favor de la justícia social, la sostenibilitat ambiental i el respecte als drets humans.

Finalment, Alberto Garzón va fer una crida a la responsabilitat política i a la cerca del bé comú per damunt d'interessos particulars. Va reiterar la importància de l'"altura d'Estat" en les negociacions i va expressar la seua confiança que, amb voluntat i diàleg, es lograrà conformar un Govern estable i progressista que treballe pel benefici de tota la ciutadania.


Font: Europa Press.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal