Afrontant l'onada de calor: Precaucions i consells per a protegir-se del calor Afrontant l'onada de calor: Precaucions i consells per a protegir-se del calor
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Afrontant l'onada de calor: Precaucions i consells per a protegir-se del calor

 Afrontant l'onada de calor: Precaucions i consells per a protegir-se del calor. És important estar preparats i prendre mesures preventives per a protegir-nos de la calor extrema. En aquest article, presentarem una sèrie d'advertències i recomanacions dirigides tant als xiquets com a les persones majors, perquè puguen gaudir de l'estiu de manera segura.

Advertències per a xiquets:

No deixar xiquets en vehicles estacionats: Les temperatures dins d'un cotxe poden augmentar ràpidament, el que pot conduir a una insolació en qüestió de minuts. Mai deixes un xiquet sol en un cotxe, ni tan sols per un curt període de temps.

Hidratació constant: Assegura't que els xiquets beguen líquids regularment, fins i tot si no tenen set. Ofereix aigua fresca i evita les begudes sucrades o amb cafeïna, ja que poden contribuir a la deshidratació.

Roba adequada: Vesteix els xiquets amb roba lleugera, de colors clars i de teixits transpirables. També és important protegir la seua pell sensible mitjançant l'aplicació de protector solar i l'ús de barrets i ulleres de sol.

Recomanacions per a xiquets:

Jocs en llocs frescos: Fomenta activitats a l'aire lliure en moments del dia més frescos, com ara el matí d'hora o al capvespre. Busca llocs amb ombra i assegura't que els xiquets descansen regularment.

Activitats aquàtiques segures: Les activitats aquàtiques, com jugar a la piscina o a la platja, són excel·lents per a refrescar-se. No obstant això, supervisa sempre els xiquets de prop mentre estiguen en l'aigua i ensenya'ls les normes bàsiques de seguretat.

Evitar aliments perillosos: Durant els dies calorosos, és millor evitar aliments que es puguen malmetre fàcilment, com ara productes làctics sense refrigerar o aliments amb maionesa. Opta per refrigeris saludables com ara fruites fresques i verdures crues.

Advertències per a persones majors:

Insolació: Les persones majors són més susceptibles a la insolació. Presta atenció als símptomes com marejos, confusió, pell enrogida i sequedat, i busca atenció mèdica immediatament si apareixen.

Ambients frescos: Mantén la teua llar fresca utilitzant ventiladors, aire condicionat o buscant refugi en llocs amb aire condicionat durant els dies més calorosos. Si no tens accés a un lloc fresc, considera passar temps en espais públics com ara centres comercials o biblioteques.

Medicaments i condicions preexistents: Alguns medicaments poden afectar la capacitat del cos per a regular la temperatura. Consulta amb el teu metge sobre els efectes dels teus medicaments i pren precaucions addicionals si tens condicions mèdiques cròniques.

Recomanacions per a persones majors:

Hidratació constant: Beu líquids regularment, especialment aigua, fins i tot si no tens set. Evita el consum excessiu d'alcohol i cafeïna, ja que poden contribuir a la deshidratació.

Roba adequada: Vesteix-te amb roba lleugera i de teixits transpirables. Utilitza barrets d'ala ampla i ulleres de sol per a protegir-te del sol.


Planificació d'activitats: Realitza activitats a l'aire lliure en moments més frescos del dia i evita esforços físics intensos durant les hores punta de calor. Recorda descansar amb freqüència i escoltar les senyals del teu cos.


Conclusió:

El cuidat davant les altes temperatures és essencial per a totes les edats. Tant els xiquets com les persones majors han de prendre precaucions addicionals i seguir aquestes advertències i recomanacions per a protegir la seua salut durant el clima calorós. Recorda que estar ben informat i actuar amb responsabilitat ajudarà a garantir un estiu segur i agradable per a tots




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal