ACPV: Articulant un futur valencià de progress i drets civils enfront del canvi polític ACPV: Articulant un futur valencià de progress i drets civils enfront del canvi polític
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

ACPV: Articulant un futur valencià de progress i drets civils enfront del canvi polític

Rebutja un discurs negatiu davant del canvi polític i rearticula el seu programa lingüístic, d'autogovern i drets civils per avançar


Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha assenyalat que després del 28M i el canvi polític a la Comunitat Valenciana es planteja no ser "només un dic de contenció dels intents de regressió", sinó ser, "sobretot, la palanca per articular i fer visible un projecte renovat de futur, en clau valenciana, que ajude a il·lusionar i mobilitzar la majoria social" d'aquest territori.


L'entitat ha defensat "fer visible que hi ha una majoria social que vol continuar avançant en drets i llibertats" i ha fet una crida perquè els valencians s'uneixin al "repte il·lusionant" de ser "junts" la "veu d'un poble valencià que continua avançant".


ACPV recull aquestes idees en la declaració que ha redactat davant el nou context polític de la Comunitat Valenciana, un text que s'ha presentat aquest dimarts en un acte celebrat en la seua seu. La presidenta d'aquest col·lectiu, Anna Oliver, ha sigut l'encarregada de llegir el document junt amb la seua vicepresidenta, Marinela García, i el seu secretari, Toni Gisbert.


Acció Cultural del País Valencià apunta en la seua declaració que les eleccions autonòmiques valencianes del passat 28 de maig "van estar marcades per la creixent polarització política", alhora que exposa que aquesta s'ha accentuat en els últims anys i que "dificulta el diàleg, el debat serè i l'articulació de discursos propositius".


Així, lamenta que aquesta "menyspreï la gestió i el bon govern, tendeixi a la desqualificació moral i absoluta de qui és percebut com a contrari i imposa marcs de confrontació en clau estatal que desdibuixen la perspectiva valenciana".


L'entitat analitza en el seu document els resultats dels comicis del 28M a la Comunitat i considera que "no hi ha hagut cap allau electoral de la dreta, per molt que determinats interessos vulguen imposar aquesta imatge" i precisa que "la dada clau va ser l'abstenció d'una part de l'electoral de l'espai" d'"esquerres i valencianista".


ACPV, que precisa que "la recuperació d'aquest electorat permetria un nou tomb electoral" i planteja que "en un context de polarització guanya qui mobilitza més als seus votants", explica que ha iniciat "una estratègia de resposta articulada en diversos plans interrelacionats" davant el nou context polític després del 28M.


El col·lectiu ha anunciat, com recull la seua declaració, que "reforçarà l'organització i el creixement en socis i la implantació territorial", a més de ressaltar que ha actualitzat el seu Pla Estratègic amb "objectius orientats al creixement de l'entitat, a l'autonomia econòmica, a l'augment dels ingressos propis i al reforç organitzatiu tant de l'estructura territorial com de la sectorial".


Després d'això, subratlla el "paper fonamental" que Joves de ACPV tindrà en aquest àmbit. "Es tracta de disposar d'un instrument renovat i reforçat en tots els sentits, per a poder dur a terme la feina que els temps demanen".


"TREBALL PROPOSITIU"

En aquesta línia, ACPV ha avançat que mantindrà "la iniciativa i el treball propositiu en les institucions, en coordinació amb les forces de progrés que tenen representació" en elles, i "en els àmbits socials per a guanyar nous suports i nous espais d'ús del valencià".


L'entitat ha donat a conéixer d'aquesta manera que ha iniciat, "en paral·lel a l'actualització del seu Pla Estratègic, la rearticulació d'un programa en positiu de política lingüística i cultural, d'autogovern i de drets civils amb objectius concrets per a continuar avançant".


"Revisarem des del diàleg constructiu les coses que s'han fet bé i les que no, les actuacions il·lusionants i les que han provocat desànim" i "no caurem en la trampa d'assumir una posició defensiva ni de regalar la iniciativa a qui pretén erosionar els drets del poble valencià", ha concretat.


En aquest sentit, ACPV rebutja assumir "un discurs purament en negatiu". "Tenim un programa i tenim la decidida voluntat de dur-lo a terme", diu, alhora que subratlla que ja té "experiència" d'"enfrontar-se a governs antivalencianistes". L'entitat ha afegit que "en contextos teòricament desfavorables" ha aconseguit "alguns dels avenços més importants per a la salut del valencià".


Acció Cultural del País Valencià ha anunciat també que "impulsarà la mobilització" per a "fer front als intents de regressió" i, "sobretot, per a fer visible que hi ha una majoria social que vol continuar avançant en drets i llibertats".


"DEFENSAR ELS SEUS DRETS"

En aquest punt, com indica el manifest, el col·lectiu ha explicat que ha començat a treballar en la preparació del pròxim 9 d'Octubre i fa una crida als valencians per a participar en els actes que convocarà aqueix dia. "Sabem que el poble valencià sempre respon quan és necessari defensar els seus drets".


L'entitat assegura en aquest text que treballarà per a "teixir complicitats i coordinar actuacions amb l'ample espai institucional favorable a les polítiques de progrés".


"A diferència dels anys 90, en els quals ACPV havia d'exercir un paper d'oposició a governs antivalencianistes amb fortes majories absolutes, ara hi ha centenars de regidors, un bon grup d'alcaldeesses, representants en diputacions i un nombre important de diputats en Les Corts que representen una força institucional clau per a fer front als intents de regressió", apunta en la declaració.


Acció Cultural del País Valencià ha considerat "clau" la tasca per a transmetre a la societat valenciana que "hi ha una alternativa, constructiva i en positiu, a la política en negatiu de qui té com a tot programa destruir allò" avançat "en drets i llibertats

   ".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal