Yolanda Díaz insta a prorrogar la limitació de l'alquiler al 2% en el decret anticrisi Yolanda Díaz insta a prorrogar la limitació de l'alquiler al 2% en el decret anticrisi
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz insta a prorrogar la limitació de l'alquiler al 2% en el decret anticrisi

La vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha admés discrepàncies amb el PSOE en la negociació del decret anticrisi, que es portarà aquest dimarts al Consell de Ministres, i ha exigit prorrogar "la limitació de la revalorització de l'alquiler al 2%", una mesura posada en marxa i que ara "està sent objecte de discussió" per part dels socialistes, segons la ministra.

"Encara estem treballant avui en dia en una pròrroga de les mesures que havíem acordat i tenim una discrepància en aquest mateix moment respecte a la pròrroga que té relativa a les mesures de l'alquiler", ha reconegut Díaz en una entrevista a La Sexta, recollida per Europa Press. "Espero que s'impose el sentit correcte", ha reclamat.

La ministra ha recordat que ja va negociar amb el PSOE en anteriors ocasions "la limitació de la revalorització de l'alquiler al 2%". "I aquesta mesura ara mateix està sent objecte de discussió", ha dit la ministra, qui ha defensat mantenir aquestes mesures perquè les necessiten "moltes persones que viuen de lloguer".

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que el Govern mantindrà fins a finals d'any la reducció de l'IVA i l'abonament al transport públic. A més, el Govern aprovarà una desgravació de l'Impost sobre la Renda de les persones físiques (IRPF) del 15 per cent per a la compra de vehicles elèctrics.

Preguntada també sobre les discrepàncies del PSOE amb el bon hipotecari proposat per Sumar per contrarestar l'augment de les hipoteques variables, Díaz ha replicat a la vicepresidenta Nadia Calviño afirmant que la seua proposta "no dóna diners als bancs, sinó al contrari". La ministra de Treball ha recordat que "el codi de bones pràctiques" per als bancs aprovat per l'ala socialista del Govern "no funciona".

"La gent ho està passant malament per la crisi, la inflació, la guerra, la pandèmia i la banca està obtenint uns beneficis com mai s'havien conegut. Per tant, no es tracta de donar diners als bancs, no ho comparteixo de cap manera. El que volem és compensar les persones", ha defensat Díaz.

HORARI LABORAL I SOCIAL

En un altre punt, la líder de Sumar ha reivindicat la "reducció de la jornada laboral sense reducció salarial" i ha reivindicat parlar "del temps de la vida de la gent" amb mesures com, per exemple, "sortir una hora abans del treball per a poder viure una mica millor". "Espanya és una anomalia pel que fa als seus horaris socials i als seus horaris de treball. Som una anomalia europea", ha lamentat Díaz, que ha apostat per les 32 hores de treball a la setmana.

En aquest punt, la vicepresidenta segona s'ha pronunciat en contra de la llibertat horària en el comerç de Madrid, considerant-la "una anomalia" que aquest "obrigue tots els dies, inclosos els diumenges, fins a les 10 de la nit". "Volem que la gent treballe menys perquè puga viure millor. Això és fonamental. Tenim prou riquesa en aquest moment per a fer-ho i que la gent puga fer el que estime convenient", ha defensat.

A més, Díaz també ha advocat per "canviar els horaris socials", referint-se per exemple als treballadors de l'hostaleria, perquè, en la seua opinió, els espanyols estan als restaurants "fins a hores que no són concebibles en cap país europeu" o es convoquen reunions de treball "a les 8 de la vesprada".

"Cal ajustar els horaris socials als horaris escolars dels nostres fills", ha reclamat la ministra, alhora que ha recordat que aquesta qüestió ja va ser intentada sense èxit per l'exvicepresidenta socialista María Teresa Fernández de la Vega.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal