Yolanda Díaz critica que els partits del bipartidisme es llancen 'trastos al cap' en lloc de plantejar propostes Yolanda Díaz critica que els partits del bipartidisme es llancen 'trastos al cap' en lloc de plantejar propostes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz critica que els partits del bipartidisme es llancen 'trastos al cap' en lloc de plantejar propostes

La vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha menyspreat el rifirrafe que mantenen el PP i el PSOE en matèria de política econòmica, per reivindicar que la societat necessita propostes i reformes profundes, com les que abandera el seu projecte.

"Veiem aquests dies que el PP i el PSOE es llancen els trastos al cap per l'economia (...) Sincerament, ací no es tracta de 'ningú o Nadia' (en referència a la titular d'Economia Nadia Calviño), sinó de dir-li als espanyols com anem a controlar l'inflació", ha llançat durant la seua intervenció en l'última jornada del 45 aniversari del diari 'Cinco días'.

Amb açò, Díaz al·ludia a una frase pronunciada pel president del Govern, Pedro Sánchez, quan va defensar en el passat Comitè Federal del PSOE la marxa de l'economia com a valor electoral davant l'absència de projecte del PP: "Tenim a Nadia i ells a ningú".

Després, Díaz ha desgranat que la qüestió essencial és "com fer que la vida siga una mica més fàcil" per a les empreses, que veuen encarits els seus serveis i productes finals, però també dirigir-se a les famílies.

IMPORTEN LES PROPOSTES I NO EL SOROLL

"Aquestes són les propostes econòmiques de les quals hem de parlar i no un rifirrafe entre dos partits, que per cert, és una manera de fer política que no és pròpia del segle XXI", ha enfatitzat.

En contraposició amb l'actitud del bipartidisme, Díaz ha posat el focus en les "respostes" i solucions cara al futur del país, per apostar per una ruta amb quatre reformes prioritàries per a Espanya: fiscalitat, productivitat, reforma empresarial, i control, vigilància i limitació dels beneficis de les empreses.

I és que ha ressaltat que Espanya és un "gran país" però necessita ser millor, per al qual promet aplicar mesures necessàries "sense distraccions ni soroll", i sí amb "diàleg" i defensa dels serveis públics per a donar resposta a la "voluntat" del país en matèria de reformes.

D'aquesta manera, ha defensat fer permanent l'impost a les grans fortunes, augmentar la progressivitat en l'IRPF, elevar l'aportació de les grans empreses en l'Impost de Societats i "innovar" en altres fórmules tributàries que, per exemple, convertisquen l'economia espanyola en una fiscalitat "feminista".

La vicepresidenta ha reiterat que els salaris no són els causants de la inflació, sinó que ho són els marges empresarials, per la qual cosa ha defensat la necessitat de crear un Observatori de control i vigilància dels marges empresarials vinculat a la revalorització dels salaris i aconseguir "un acord de país" en el qual el control dels beneficis de les empreses "siguera una nova forma de fer les coses en la vida pública i serveixca per a millorar la vida de la gent".

REFORMA PER ELEVAR LA PRODUCTIVITAT I REFORMA EMPRESARIAL

Una altra de les reformes plantejades per Díaz té a vore amb l'"enorme problema" de la productivitat a Espanya, que presenta un diferencial negatiu respecte a la mitjana europea de 25 punts.

Així, Díaz ha plantejat seguir les recomanacions de la Unió Europea i crear un Consell de Productivitat a Espanya, format principalment per empreses, sindicats, administracions públiques i acadèmics, amb l'objectiu de plantejar aquelles mesures més eficaces que permeten millorar la productivitat al país.

La quarta i última reforma prioritària per a Díaz és la remodelació del marc empresarial i la seua democratització. "Necessitem empreses de major grandària, amb major innovació, amb més investigació, amb major participació dels treballadors (...) Necessitem portar la democràcia a les empreses", ha assenyalat.

En resum, Díaz critica l'enfocament dels partits del bipartidisme en disputes polítiques i destaca la importància de presentar propostes i reformes concretes per a abordar els reptes econòmics i socials del país.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal