Ximo Puig destaca la lluita contra la violència de gènere i els reptes socials a la Comunitat Valenciana Ximo Puig destaca la lluita contra la violència de gènere i els reptes socials a la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig destaca la lluita contra la violència de gènere i els reptes socials a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, destaca la lluita contra la violència de gènere com a repte fonamental per a la societat valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la violència de gènere "representa el pitjor rostre de la societat" i ha defensat que la seua erradicació constitueix un repte "fonamental" al qual cal respondre, per la qual cosa ha advocat per "mantindre i reforçar" el pacte existent per a combatre-la.

El president ha realitzat estes declaracions durant la presentació de la 'Memòria socioeconòmica i laboral de la Comunitat Valenciana 2022' elaborada pel Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CESCV), que reflecteix un increment de les denúncies per violència de gènere en l'exercici analitzat.

L'acte, que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat, ha vingut precedit de l'entrega del document al president del Consell per part del president del CESCV de la Comunitat Valenciana, Arturo León, que també ha participat en la presentació de les conclusions de la memòria anual de l'òrgan consultiu.

"És incomprensible que es puga posar en dubte ara i en el futur que esta és la gran qüestió pendent", ha subratllat el president sobre la violència masclista, i ha insistit a més que cap decret podrà eliminar-la, ja que requereix un "compromís social". "Per això és tan important mantindre i reforçar el Pacte contra la Violència de Gènere i per això és tan important mantindre l'atenció, sobretot en els àmbits educatius i en els àmbits que fan una societat més decent", ha argumentat.

Puig s'ha referit també al "desafiament planetari" que suposa l'emergència climàtica i a "esta constitució global que hauria de ser d'obligat compliment", emmarcada en els objectius de desenvolupament sostenible, i ha afegit que "estes posicions d'avanç de la humanitat", a les quals també fa menció les CES en la seua memòria, no poden donar un "pas enrere", perquè, segons ha subratllat, "les conseqüències de no limitar l'impacte del canvi climàtic sobre les generacions futures seran responsabilitat de les actuals".

Emancipació juvenil

A més, el president també ha fixat com a un altre dels reptes als quals cal atendre el de continuar amb les polítiques que incideixen en l'emancipació juvenil, per a la reducció de l'atur en aquest sector de la població i per a facilitar l'accés a l'habitatge.

Puig ha agraït, d'altra banda, a les CES la labor realitzada, que "ha enriquit la política", i ha fet extensiu també el seu agraïment a el conjunt d'agents socials, per la seua "lleialtat", i a la societat valenciana, per la seua actitud "responsable", tot això en "un temps extraordinari que va començar amb la ressaca enorme de la Gran Recessió" i que es va encadenar amb una pandèmia i amb la guerra d'Ucraïna i les seues conseqüències humanitàries i econòmiques.

"Els principis que han dirigit aquest temps són la cohesió, l'ètica pública i la igualtat", ha assenyalat el president, que ha afegit: "si la desigualtat avança, perd la democràcia". "En això no hi cap ni partidismes, ni divisions, ni càlculs electorals", perquè "la causa comuna de la nostra societat ha de ser el respecte, la igualtat i l'exemplaritat", ha defensat Puig, que també ha al·ludit al "paper bàsic" del diàleg social, de la institucionalitat i de l'autogovern.

Sense el diàleg i l'acord no haguera estat possible el "propòsit comú" que ha propiciat més cohesió i menys desigualtat, ha assenyalat Puig, que s'ha referit als indicadors econòmics i socials que ho avalen, especialment en creació d'ocupació i reforçament de les polítiques de reforç del sistema de protecció social.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal