Xavier López (PODEM) insta a un full de ruta clar amb SUMAR per a les eleccions generals a la Comunitat Valenciana Xavier López (PODEM) insta a un full de ruta clar amb SUMAR per a les eleccions generals a la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Xavier López (PODEM) insta a un full de ruta clar amb SUMAR per a les eleccions generals a la Comunitat Valenciana

Xavier López, portaveu d'Unides Podem (UP) a Alacant, ha criticat que l'executiva autonòmica de Podem encara no tinga 'una hoja de ruta' per a les eleccions generals del 23 de juliol. A més, ha defensat que ha d'haver-hi representants de Podem en la llista de Sumar, considerant-ho "una responsabilitat" de l'executiva autonòmica.

Així s'ha pronunciat López aquest dimarts en una roda de premsa a Alacant, on ha assegurat que promouran la campanya de Sumar amb la intenció que Yolanda Díaz siga presidenta del Govern.

En aquest sentit, ha fet una crida des de l'assemblea d'Alacant a l'executiva autonòmica de Podem i ha censurat que, fins ara, no coneixen "quina és la hoja de ruta que ha de seguir Podem a la Comunitat Valenciana".

"Perquè la gent de Podem puga votar candidatures de Sumar, també ha d'haver-hi representants de Podem en la llista de Sumar. Això és una responsabilitat de la nostra executiva autonòmica", ha insistit.

A més, ha lamentat que aquest òrgan del partit 'morat' "en cap moment s'ha posat en contacte, almenys, amb l'assemblea d'Alacant per a explicar quins procediments han d'haver-hi".

En la mateixa línia, López s'ha preguntat si l'executiva autonòmica "està disposada a que la gent de Podem s'implique en la candidatura" de Sumar. Per això ha demanat a l'òrgan directiu de Podem "més transparència i acció", igual que van firmar alguns candidats i militants com ell en un manifest on demanaven primàries de cara a les eleccions del 23 de juliol i mostraven "preocupació" per l'organització autonòmica.

Respecte a qui s'hauria d'implicar o presentar en la candidatura, ha defensat que ho haurà de fer "tota la militància" i ha recordat que Compromís està desenvolupant unes primàries perquè ja ha acordat amb Sumar que els llocs parells són per a ells. "A Podem no coneixem si hi haurà persones per a presentar-se a les candidatures", ha reiterat.

DISPOSAT A ESTAR EN LES LLISTES

De moment, ha apuntat que no s'ha postulat cap persona i s'ha mostrat "disposat a estar en les llistes de Sumar", però ha insistit que, "primer, s'ha de donar suport a l'assemblea local i després el suport a referents d'aquesta província dins de l'espai de Podem i de Sumar".

"El silenci per part de l'executiva autonòmica de Podem genera nerviosisme perquè el partit vol saber com participarà en Sumar", ha advertit, i ha anunciat que durant les pròximes setmanes impulsaran contactes amb Compromís per a establir una línia comuna que permeti treballar per a "mantindre un govern de coalició".

RESULTATS "CATASTRÒFICS"

D'altra banda, López ha tornat a qualificar de "catastròfics" els resultats aconseguits per la seua formació en les últimes eleccions i ha afegit que no posarà "tòpics". "No es deuen a que s'haja votat a altres opcions progressistes, sinó que els votants s'han quedat a casa i és necessari recuperar la connexió amb la societat", ha assegurat.

Respecte a l'Ajuntament d'Alacant, ha demanat treball i reflexió perquè l'esquerra tindrà la pròxima legislatura dos regidors menys i la dreta dos regidors més respecte al mandat anterior: "L'equilibri recau en mans del Partit Popular i Vox. Sobretot, el que ens preocupa és que l'extrema dreta continue arrossegant al PP a polítiques més antisocials i més injustes".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal