València i la seva àrea metropolitana viuen la primera nit tropical de l'any i un cap de setmana calorós per sobre dels 30º València i la seva àrea metropolitana viuen la primera nit tropical de l'any i un cap de setmana calorós per sobre dels 30º
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València i la seva àrea metropolitana viuen la primera nit tropical de l'any i un cap de setmana calorós per sobre dels 30º

Aquest divendres, el dia més càlid de l'any en els litorals de València i Castelló, amb màximes pròximes als 32 graus

La ciutat de València ha viscut aquest divendres la seua primera nit tropical de l'any, amb una temperatura mínima de 20,2° en les dues estacions urbanes de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la ciutat, la de Vivers i la de la Universitat Politècnica de València.

Els quatre anys anteriors, la primera nit tropical a València es va registrar al maig. L'any passat, concretament, el 23 de maig, i en total va arribar a haver-hi el número rècord de 113 nits amb una temperatura mínima que no va baixar dels 20 graus, segons ha informat Aemet.

De cara a la fi de setmana, la Comunitat Valenciana espera uns dies "càlids" després d'unes setmanes que han sigut "fresques". Especialment càlid està sent aquest divendres i ho serà també aquest dissabte en el litoral de València i Castelló, on s'han superat els 30 graus, i el dissabte en el prelitoral de València i Alacant.

En aquest context, Aemet adverteix que a hores d'ara de l'any els índexs de radiació ultraviolada són "molt alts", similars als de final de juliol, per la qual cosa recomana "protegir-se del sol en platges i altres activitats a l'aire lliure".

De fet, aquest divendres està sent "el dia més càlid de l'any" en els litorals de València i Castelló, amb temperatures que han aconseguit els 31,6° a València, 31,5° en l'aeroport, 31,4° a Castelló de la Plana, 30º6 en l'observatori de la UPV, 30° a Miramar, Novelda i Polinyà de Xúquer, i 29,7° a Pego i Xàtiva.

A la província d'Alacant, per part seua, aquest divendres han bufat brises, per la qual cosa en el litoral no s'han aconseguit els 30 graus. En la capital, la temperatura més alta de l'any es va registrar el passat 29 d'abril.

Mentrestant, a Castelló de la Plana, l'únic dia de l'any que s'havien aconseguit els 30 graus va ser l'11 de març, en plenes festes de la Magdalena. Aquest divendres, la màxima registrada fins ara és de 31,4°.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal