Utopia, el dron valencià que lluita contra el foc i vola cap a Silicon Valley Utopia, el dron valencià que lluita contra el foc i vola cap a Silicon Valley
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Utopia, el dron valencià que lluita contra el foc i vola cap a Silicon Valley


Tres estudiants de la Universitat Politècnica de València han creat Utopia, una empresa emergent que ha dissenyat un dron autònom equipat amb un agent extintor per a combatre el foc des de l'aire. El projecte ha sigut el guanyador del programa d'emprenedoria imaginPlanet Challenge de CaixaBank.

Els emprenedors Laura Sempere Agulló (Elx, Alacant), Pablo José Gómez Segura (Múrcia) i Cosmin Ionescu (Almeria) van crear l'empresa emergent Utopia, un nom que van reservar per a "el projecte més important" de la seua vida després de presentar-se a diversos concursos i que s'ha convertit en el millor dels presentats al programa de CaixaBank imaginPlanet Challenge d'enguany.

El dron és d'ala fixa i pot carregar fins a 25 quilos d'agent extintor, una part que encara està per a definir. Es tracta d'un vehicle aeri no tripulat (UAV) que avalua els riscos de la zona, el perill en el perímetre i llança l'agent extintor al foc mitjançant la intel·ligència artificial.

Els creadors d'Utopia són Laura Sempere Agulló (Elx, Alacant), Pablo José Gómez Segura (Múrcia) i Cosmin Ionescu (Almeria), tres joves enginyers que estan acabant els seus estudis en la UPV. La seua idea va sorgir en l'estiu de 2022, quan van observar "la gran catàstrofe que suposa el canvi climàtic" i van començar a pensar quina innovació podien idear davant d'aquest problema.

Per a desenvolupar el seu projecte, van visitar la base militar de Torrejón de Ardoz (Madrid) i van contactar amb cossos de bombers i altres professionals. A més, van comptar amb el suport de dos catedràtics de la UPV que van validar la idea.

El projecte viatjarà a Silicon Valley gràcies al programa d'emprenedoria imaginPlanet Challenge, impulsat per CaixaBank, dirigit a joves que vulguen desenvolupar idees d'emprenedoria que ajuden a combatre el canvi climàtic. L'equip guanyador tindrà l'oportunitat de gaudir d'una estada en el centre d'innovació d'Imagine Creativity Center, dirigit per l'emprenedor Xavier Verdaguer.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal