Treballadors del metall exigeixen un conveni just davant de Femeval a València Treballadors del metall exigeixen un conveni just davant de Femeval a València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Treballadors del metall exigeixen un conveni just davant de Femeval a València

Els treballadors del sector del metall s'han concentrat davant de la seu de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) per a protestar i reclamar un conveni "just" que respecti l'Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC) i incloga una garantia salarial. Aquesta protesta ha estat convocada pels sindicats UGT PV i CCOO PV.

Els sindicats han expressat la seva intenció de pressionar la patronal perquè assumeixi la negociació tenint en compte la situació actual i garantint el poder adquisitiu dels treballadors del sector, evitant la precarització de les seves condicions laborals. Segons CCOO, les posicions entre els sindicats i la patronal Femeval continuen molt distants a la comissió negociadora del conveni col·lectiu de la indústria del metall de València, ja que la patronal insisteix en no incloure increments salarials en el nou conveni.

Juan José Picazo, secretari general de CCOO Indústria PV, ha subratllat que el sindicat no acceptarà xifres per sota de les estipulades en l'AENC, que preveu increments salarials anuals del 4% el 2023, del 3% el 2024 i del 3% el 2025, amb un 1% addicional en cas que la inflació sigui superior. Picazo ha advertit que lluitaran per mantenir la clàusula de garantia salarial i ha enfocat la consigna en "salari o conflicte".

CCOO considera inacceptable la postura de la patronal, que segons el sindicat, pretén que els treballadors perdin poder adquisitiu després d'haver-lo mantingut. El sindicat destaca la importància que els increments salarials s'ajustin al cost de vida a través de revisions que garanteixin la clàusula del seu conveni actual. També subratlla la necessitat que la patronal sigui raonable i que els salaris s'actualitzin si l'índex de preus al consum (IPC) supera els acords establerts.

CCOO assegura que no signarà cap acord de congelació salarial com proposa Femeval, ja que el seu objectiu és mantenir el poder adquisitiu dels treballadors del sector. A més dels increments salarials, el sindicat també reclama la subrogació, mecanismes de seguiment i control dels contractes, especialment en els centres especials d'ocupació, i l'adopció de mesures per fer front a l'estrès tèrmic.

Després de la concentració, les taules negociadores d'UGT i CCOO s'han reunit per consensuar l'estratègia a seguir durant el mes de juny, ja que no han estat rebuts per la patronal. Els dos sindicats coincideixen en la necessitat de continuar amb les mobilitzacions a la província de València i de Castelló, donada la manca de voluntat de les patronals del metall per avançar en la negociació amb propostes raonables que no perjudiquin els treballadors i treballadores del sector pel que fa als increments i la revisió salarial.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal