Riba-roja de Túria aprova el II Pla Municipal d'Igualtat en la lluita per l'equitat de gènere Riba-roja de Túria aprova el II Pla Municipal d'Igualtat en la lluita per l'equitat de gènere
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria aprova el II Pla Municipal d'Igualtat en la lluita per l'equitat de gènere

 Riba-roja de Túria aprova el II Pla Municipal d'Igualtat en la seua lluita per a aconseguir l'equitat total entre homes i dones en la localitat, amb el vot en contra de VOX i l'abstenció del Partit Popular.

 El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el II Pla Municipal d'Igualtat amb l'objectiu d'aconseguir l'equitat total entre homes i dones en la localitat. El pla municipal té com a principals eixos programàtics la realització de polítiques cap a la promoció de la igualtat i una anàlisi sociodemogràfica per aproximar-se a la realitat social que es viu actualment en el municipi. Aquest pla s'ha aprovat amb els vots del govern del PSPV, l'Esquerra, Podem Riba-roja Pot, Ciutadans i Compromís, l'abstenció del PP i el vot en contra de Vox.

El pla municipal tindrà una vigència temporal que abasta els anys 2023 fins a 2027, en els quals s'abordaran de manera exhaustiva les necessitats que es detecten en la localitat en termes d'igualtat entre homes i dones al llarg dels quatre anys de vigència. Aquesta iniciativa pública recull, a més, les fases i mètodes d'investigació que s'apliquen per a crear un procés participatiu i col·laboratiu per a involucrar el conjunt de la població de Riba-roja de Túria a favor de la igualtat.

El marc jurídic sota el qual s'implementarà el pla d'Igualtat tindrà en compte l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) en qüestió de defensa dels drets de les dones, en el qual es subratlla la situació i les metes de futur per a avançar cap a la igualtat efectiva. A més, en la redacció i elaboració del pla municipal s'adoptaran també els 17 ODS existents quant a la perspectiva de gènere en la seua concepció transversal de tots ells.

El pla municipal vetlarà perquè les dones i els homes puguen participar plenament en la vida laboral, social, familiar i política sense cap tipus de discriminació i amb la garantia d'una igualtat completa i en les mateixes condicions. Garantir la compatibilitat de la vida familiar i laboral serà un dels eixos fonamentals d'aquesta iniciativa municipal com a fórmula essencial per a aconseguir la plena igualtat entre ambdós gèneres. Les àrees sobre les quals es treballarà de manera transversal són economia i ocupació; conciliació i corresponsabilitat; educació, cultura i teixit social; urbanisme; esport i salut; i, finalment, prevenció de la violència de gènere.

Aquest II Pla d'Igualtat 2023-2027 és una continuació i un aprofundiment del primer que abasta els anys 2018-2022, en el qual s'hi tenia en compte set punts com a objectius de millora a Riba-roja de Túria i que amb la realització del futur pla es marca com a objectiu de desenvolupament l'ampliació dels 7 als 12 punts de diagnòstic per a la localitat. A més, s'hi tindran en compte l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, que vetla per la participació d'homes i dones en la vida laboral, social, familiar i política sense discriminacions.

Els principis fonamentals que serviran per a l'anàlisi i l'estudi de la desigualtat de gènere a Riba-roja de Túria d'assentaran sobre la transversalitat de gènere en totes les accions i activitats polítiques que es desenvolupen en un futur a Riba-roja de Túria, sota la base primordial d'una sensibilització efectiva en matèria d'igualtat. El caràcter interseccional alertarà sobre les múltiples desigualtats que pateixen les dones, amb una visió oberta sobre les diferents problemàtiques que poden confluir en situacions de discriminació quant a ètnia, religió, gènere, classe social i diversitat funcional.

Altres aspectes que es completaran en l'elaboració del II Pla tindran en compte la diversitat quant a la necessitat d'una major empatia i comprensió sobre les diferents realitats socials existents actualment. La participació inclusiva, a més, s'unirà amb la idea de permetre la màxima participació i col·laboració de la mateixa ciutadania, com a eix màxim per a involucrar el conjunt de la població local en la presa de decisions que els afecten directament.

Finalment, el II Pla d'Igualtat de Riba-roja de Túria s'elaborarà sota l'exercici democràtic de la transparència com a element central en les estructures de les accions polítiques que es duran a terme, amb una informació i una exposició de les mesures com a fórmula que ajuda a visualitzar-les. En la comunicació es prestarà una atenció especial a la inclusió de la perspectiva de gènere per a reforçar l'equitat en el llenguatge i la seua presa en consideració en la quotidianitat comunicativa.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la necessitat d'elaborar i redactar aquest II Pla Municipal d'Igualtat "com a eix fonamental per a aconseguir una major equitat entre homes i dones en la vida de la localitat, ja que es tracta d'un compromís d'aquest equip de govern que hem adoptat des de fa anys i en el qual hem de continuar aprofundint fins a la completa desaparició de qualsevol resquícia de discriminació o desigualtat".

 

Imatge d'arxiu

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal