Puig veu 'poc treballat' el pacte PP-Vox i alerta de l''impacte de la ultradreta al govern' Puig veu 'poc treballat' el pacte PP-Vox i alerta de l''impacte de la ultradreta al govern'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig veu 'poc treballat' el pacte PP-Vox i alerta de l''impacte de la ultradreta al govern'

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de "poc treballat" el preacord entre PP i Vox per a compartir el govern valencià, a més d'advertir del "impacte que tindrà la presència de la ultradreta" en el Consell.

"Però ja se sabia que el PP, evidentment, anava a comptar amb l'extrema dreta. El problema de la Comunitat Valenciana, en qualsevol cas, no és l'extrema dreta; és el PP, que va deixar la Comunitat Valenciana arruïnada", ha declarat un dia després de l'anunci del preacord de govern, abans d'una reunió amb el president de la patronal autonòmica, Salvador Navarro.

Per al també líder del PSPV, el pacte entre el líder del PPCV, Carlos Mazón, i Vox era "una història anunciada" que "se sabia perfectament" des de les eleccions del 28M.

Això sí, ha reconegut que li sembla "una mica sorprenent" els cinc punts del preacord que parlen de llibertat o senyals d'identitat. "Poc treballat, no? No sembla molt seriós", ha assenyalat.

Davant aquest document, ha instat el futur Consell que "aterre" en aqueixes qüestions i "sobretot, garantisca la convivència" entre els valencians. La Comunitat, ha reiterat, en els últims huit anys ha sigut "referent d'estabilitat, diàleg i allunyament de la crispació", per la qual cosa ha demanat que continue així.

No obstant això, Puig ha advertit que "no són bones notícies tot aqueix impacte que tindrà la presència de la ultradreta en el govern", en al·lusió a les conselleries que puga assumir Vox.

DEMANA "BLINDAR" EL DIÀLEG SOCIAL
D'altra banda, ha agraït a la CEV la seua col·laboració des de 2015 en el diàleg social, que ha enaltit com "una eina fonamental per a l'avanç i el progrés del poble valencià". "M'agradaria que, d'ara en avant, fora un fet diferencial en la Comunitat. Així ha sigut aquests anys i m'agradaria, sincerament, que continue sent-ho perquè és la manera d'avançar", ha insistit.

Després de relacionar el diàleg social amb les dades "històriques" d'ocupació, inversió estrangera o competitivitat, el 'president' en funcions ha anomenat a "d'alguna manera" blindar-ho de cara als pròxims anys. Per a això ha promés donar "tot" el seu suport, "ara i d'ara en avant, amb el nou govern i les noves circumstàncies que es puguen produir en la Comunitat Valenciana".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal