PSPV proposa estendre descomptes en l'EMT fins a final d'any: 'Tot indica que el PP no els va a mantindre' PSPV proposa estendre descomptes en l'EMT fins a final d'any: 'Tot indica que el PP no els va a mantindre'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSPV proposa estendre descomptes en l'EMT fins a final d'any: 'Tot indica que el PP no els va a mantindre'

    


   Reclama al nou govern municipal que no deixe en l'oblit" qüestions que afecten "al dia a dia" de la ciutadania

   La portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, i la regidora María Pérez han proposat estendre fins al 31 de desembre d'enguany la bonificació dels preus dels títols propis de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) --que vencen el pròxim 30 de juny-- i han expressat la seua "preocupació" posat que el nou govern municipal del PP "no ha dit res" sobre este tema i els socialistes creuen que "tot indica que no se'n va a mantindre".

   "El govern de Catalá s'està oblidant de les coses que afecten a la immensa majoria dels valencians, de les coses que realment importen", ha expressat Gómez, que ha remarcat que "poques coses poden afectar més" que el preu dels bitllets de l'EMT. En aquesta línia, ha instat al nou govern municipal que done "passos decidits" en matèries "importants" com el transport públic.

   El passat any el Govern d'Espanya va impulsar la gratuïtat dels transports públics de titularitat estatal, com a Rodalies, una mesura a la qual es va sumar la bonificació dels transports depenents de les autonomies i ajuntaments amb l'objectiu de pal·liar els efectes de la inflació i la crisi energètica.

   Aquesta rebaixa finalitza divendres que ve 30 de juny i per això des del PSPV han demanat que s'estenga fins a final d'any amb l'objectiu de continuar ajudant les famílies per a pal·liar els efectes de la inflació i que, amb això, aquesta mesura puga suposa "un alleujament important per a les butxaques" dels valencians.

   Així, els socialistes presentaran una moció al pròxim Ple de l'Ajuntament en la qual proposaran ampliar les bonificacions al transport municipal, de manera que el consistori assumisca amb els seus fons la rebaixa del 50 per cent --fins ara, el Govern finançava el 30% i l'Ajuntament, l'altre 20%--.

   En aquest sentit, Gómez ha considerat que assumir aquest cost, que ha estimat que podria rondar entre 5 i 7 milions d'euros, aproximadament, seria "totalment assumible" tant per a l'Ajuntament de València com per a l'EMT, i més encara "quan s'ha plantejat una rebaixa de 68 milions d'euros" en impostos.

   "Mentre es proposen grans rebaixes fiscals, s'obliden dels servicis i dels drets que hem anat avançant i ampliant en aquests anys, per la qual cosa veiem com ràpidament se'n van a quedar en un calaix", ha lamentat, al mateix temps que ha insistit que les rebaixes fiscals promeses pel PP "beneficien a els qui més tenen".

"PASSOS DECIDITS"

   Per la seua banda, la regidora socialista María Pérez ha advertit que, en cas que el govern municipal decidisca no estendre la bonificació del 50% més enllà del 30 de juny, el bonobús, per exemple, passarà de costar els actuals 4,25 euros als 8,50 euros.

   Per això, ha defès la importància de la proposta del PSPV d'ampliar els descomptes, més encara quan "encara vivim una situació complicada per la inflació", i ha demanat al govern municipal que recolze la mateixa. "Si de veres el seu objectiu és buscar en matèria de mobilitat actuacions de major consens, quin major consens és que oferir un transport de qualitat a bon preu", s'ha preguntat.

   Aquesta mesura, ha reivindicat, "fomenta el transport públic", que passa per "millorar el servici però també el preu". "Hi ha una oportunitat (...), per la qual cosa és moment que el nou govern local done passos decidits en matèries importants com el transport públic i l'EMT, que són algunes de les qüestions que més han posat focus durant la campanya electoral", ha manifestat.

   I ha insistit, en la línia de Gómez: "Quan l'Ajuntament fa plantejaments de reduir ingressos lligats a rebaixes fiscals, la qüestió d'ingressos no hauria de ser un fre per a rebaixar el preu del transport públic".

"ANEM A ESTAR ACÍ"

   Gómez, preguntada pel suport del PP a aquesta mesura, ha subratllat que els socialistes van a "estar ací per al que beneficia a la immensa majoria dels valencians", al mateix temps que ha apostat per "buscar acords" amb altres grups polítics.

   Sobre la proposta del PSPV, ha indicat que la mesura "podria aprovar-se en la Junta de Govern Local", ja que "s'han desenvolupat ja dos" després del nomenament de Catalá com a alcaldessa. "Més enllà de l'ànsia de muntar una --Junta de Govern-- per a aprovar que l'Et Deum passada per la Catedral, hi ha qüestions que ens afecten al dia a dia, com aquest, que estan totalment en l'oblit", ha recalcat, i ha assegurat que aquestes primeres mesures del nou Ajuntament estan "dirigides el seu electorat" i són "absolutament simbòliques i parlen molt poc dels problemes de la vida de la gent".

   Per això, ha instat el govern municipal a treballar per "els problemes que realment importen". "Aquestes qüestions no estan en primera línia de l'agenda municipal, i ací es veu la diferència que nosaltres governàvem per a la gent i ells, per als seus", ha subratllat. I ha afegit: "Aquesta ciutat necessita un govern que treballe, no un govern pegat, esborrany o provisional".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal