PSPV, Compromís i EUPV rebutgen el preacord de govern PP-Vox i es 'preparen' per a 'defensar els drets aconseguits els darrers anys' PSPV, Compromís i EUPV rebutgen el preacord de govern PP-Vox i es 'preparen' per a 'defensar els drets aconseguits els darrers anys'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSPV, Compromís i EUPV rebutgen el preacord de govern PP-Vox i es 'preparen' per a 'defensar els drets aconseguits els darrers anys'

   Partits que han format part dels últims dos governs del Botànic, com el PSPV, Compromís o EUPV, han rebutjat el preacord anunciat aquest dimarts entre PP i Vox per a formar el nou Consell després de les eleccions del 28M i han alertat que suposarà una "reculada en drets i llibertats" per als valencians.

En un comunicat, el dirigent socialista Miquel Soler ha assenyalat: "Les línies roges del PP duren 24 hores", en referència a les paraules d'aquest dilluns del portaveu del comité de campanya del PP, Borja Sémper, qui va advertir des de Gènova que la condemna per maltractament del candidat de Vox al País Valencià era una "línia roja" per al Partit Popular.

Flores va ser condemnat el 2002 per violència psicològica envers la seua exdona, tot i que des de Vox defenien que les seues qüestions judicials ja havien sigut resoltes. Finalment, no formarà part del nou govern de la Generalitat, ja que l'executiva estatal de Vox ha decidit que siga el cap de llista al Congrés per València en les pròximes eleccions del 23J.

Després de l'anunci del preacord de govern PP-Vox, per al qual les dues parts continuaran reunint-se en els pròxims dies, el PSPV denuncia que "hem assistit a un teatrillo, l'última funció del qual és la pitjor notícia per als valencians: un govern de reculada que fa olor de naftalina".

En un comunicat, els socialistes lamenten que "han condemnat els valencians a quatre anys de reculada", a més d'acusar el PP de "rendir homenatge a l'extrema dreta i obrir-li les institucions del País Valencià", alguna cosa per la qual "Carlos Mazón serà recordat".

A més, adverteixen que "tota la ronda de contactes ja es va fer abans de les eleccions", que Flores "passa a ser un problema per a Mazón i ara ho serà per a Feijóo" i que el futur Consell "comença enganyant els valencians" i "venir a liquidar tots els avenços aconseguits en aquests anys de govern de Ximo Puig".

"PACTE DEL VARON DANDI"

Diversos càrrecs del PSPV han denunciat en Twitter "la foto de la vergonya", la reunió d'aquest dimarts que han compartit els membres del PP Carlos Mazón, Miguel Barrachina i Juan Francisco Pérez Llorca, i per part de Vox, Carlos Flores, Ignacio Gil Lázaro i el torero Vicente Barrera. La consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha recalcat: "Cap dona en la taula. No cal dir res més".


El socialista David Calvo ha il·lustrat: "L'alternativa al Botànic és el Pacte del Varon Dandi", fent referència que "sembla aquell chiste d'un anglés, un francés i un espanyol però, tristament, transformat en un maltractador (Carlos Flores condemnat per violència masclista), un torero (Vicente Barrera) i un chaquetero (Gil Lázaro, exdiputat del PP)".

Compromís, a través del seu compte oficial a Twitter, anima a "plantar cara al govern de la vergonya" i convida a afiliar-se a les forçes d'esqueres "Et necessitem".


BALDOVÍ: "NO PERMETREM NI UN PAS ARRERE"

El candidat de Compromís en el 28M, Joan Baldoví, ha manifestat: "Un dia molt trist per a la democràcia valenciana. PP i Vox han anunciat un govern que ataca les dones, els serveis públics, la nostra llengua i cultura, les persones LGTBI i el medi ambient. Treballarem sense descans per a fer la millor oposició contra el pitjor govern".

Després de denunciar que el PP pacta "amb un partit que nega la violència masclista liderat per un condemnat per violència masclista", Baldoví ha emfatitzat: "No permetrem ni un pas arrere en drets i llibertats".

L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha lamentat a través de la mateixa xarxa social que PP i Vox "solament han necessitat una reunió de poc més d'una hora per a repartir-se els càrrecs d'un govern". "Cap dona en la taula, però sí un condemnat per maltractaments. Tota una declaració d'intencions del que representen", ha advertit.

ESQUERRA UNIDA condemna FERMANENT l'entrada de l'ultradreta en el govern valencià"

Esquerra Unida, d'altra banda, ha compartit un tuit en el qual condemna "fermament l'entrada de l'ultradreta en el govern valencià" i promet estar "enfront, defensant les conquestes dels últims anys i els interessos dels treballadors" el partit que coordina Rosa Pérez ha expressat el seu ferm rebuig al preacord de govern entre el PP i Vox al País Valencià. Rosa Pérez ha manifestat la seua preocupació davant de l'entrada de l'extrema dreta en el govern valencià i ha promès defensar les conquestes dels últims anys i els interessos dels treballadors.

A més, Esquerra Unida compta amb una futura presència destacada a la província de València. Nahuel González, qui ocupa el tercer lloc a les llistes per SUMAR d'aquesta província, és un fervent defensor dels drets humans i de  les lluites LGTBI, feministes i per la Memòria Històrica. La seua participació en les eleccions demostra l'aposta i la importància que el partit d'esquerres atorga  a les seues propostes per millorar la situació dels valencians.

font (EP)
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal