Protesta feminista davant Les Corts contra pactes amb l’extrema dreta Protesta feminista davant Les Corts contra pactes amb l’extrema dreta
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Protesta feminista davant Les Corts contra pactes amb l’extrema dreta


La protesta arranca amb tensió entre participants i policies per la ubicació, que avança uns metres després de la intervenció de Bernabé

Representants de la Coordinadora Feminista de València s'han concentrat aquest dilluns davant Les Corts Valencianes per a protestar contra "els pactes amb l'extrema dreta". "No volem a un vicepresident que nega la violència de gènere", han recalcat i han instat al guanyador de les eleccions i president del PPCV, Carlos Mazón, a "ser coherent" i "mantindre els seus compromisos".

"Volem que se'ns veja", han reivindicat les feministes, que han rebut el suport de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i cap de llista del PSPV per València per al 23J; el 'president' en funcions de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig; el candidat de Compromís en les passades eleccions del 28M i diputat, Joan Baldoví; la vicepresidenta i consellera d'Igualtat en funcions, Aitana Mas, i la consellera de Participació en funcions i coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo.

Al inici de la concentració, s'han viscut alguns moments de tensió entre les manifestants i agents de la Policia Nacional, quan aquests han retengut a les participants darrere uns maceters ubicats uns metres més enllà de l'entrada de les Corts. Per part seua, les feministes els han assegurat que comptaven amb l'autorització de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana per a situar-se en un lloc més avançat.

En aquest sentit, la portaveu de la Coordinadora, Cándida Barroso, ha denunciat que és "la primera vegada en 40 anys" que al moviment feminista "no els deixen posar-se davant de la pancarta per atendre als mitjans de comunicació". "Ens volen tirar darrere dels maceters, darrere dels florers; això és al que ens releguen a les dones, a ser florers i ens neguem", ha continuat.

Sobre les 10.15 hores, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, s'ha acostat al lloc de la concentració i ha intervingut davant els agents de Policia Nacional perquè les participants de la Coordinadora Feminista pogueren avançar uns metres.

Bernabé ha remarcat, en declaracions als mitjans de comunicació, que les qüestions relacionades amb la ubicació i l'organització de les concentracions "sol passar a primera hora". "La ubicació d'aquesta concentració era exactament fora de les vies d'accés del carrer", ha aclarit, i ha assenyalat que les feministes estan realitzant una concentració "legítima i autoritzada per la Delegació del Govern en aquesta ubicació --en la final-- i estan manifestant-se dins dels termes de la normalitat democràtica com no pot ser d'altra manera", ha recalcat.

En aquesta línia, ha insistit que l'autorització estava "exactament" en el lloc on han acabat ubicades les feministes després d'avançar uns passos per davant dels maceters.

"És cert que al principi hi ha hagut un moment de tensió perquè estaven els maceters que suposaven una barrera, que hem salvat perquè es poguera veure la pancarta", ha apuntat, i ha destacat que la concentració es desenvolupa amb "total normalitat" en un dia que "desgraciadament és molt tens per aquesta Comunitat".

"SE'NS PROHIBIX LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ"

Barroso, que ha atès als mitjans entre crits de 'Llibertat d'expressió', 'Fora feixistes de les institucions' o 'No ens callareu', s'ha mostrat "indignada", ja que ha considera que se'ls havia "retirat" i "cercenat": la concentració estava "autoritzada" i "no vulnera cap dret", ha recalcat, per a qualificar d'"indignant que se'ns prohibix la llibertat d'expressió.

"Ja estan eliminant serveis per a les dones", ha alertat, i ha qüestionat: "Què passa? Que les mil i pico víctimes que portem des de 2003 els importen una merda? És indignant

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal