Proposta de Yolanda Díaz: 1.000 euros de compensació immediata per a les famílies afectades per l'augment de l'Euríbor Proposta de Yolanda Díaz: 1.000 euros de compensació immediata per a les famílies afectades per l'augment de l'Euríbor
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Proposta de Yolanda Díaz: 1.000 euros de compensació immediata per a les famílies afectades per l'augment de l'Euríbor

Creu que Sánchez s'"ha quedat curt" en la seva proposta sobre l'SMI

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, líder de Sumar, ha presentat avui una proposta per a concedir una compensació immediata de 1.000 euros a les famílies afectades per l'augment de l'Euríbor com a part de la mesura avançada del "bonus d'emergència" per a hipoteques, anunciat el passat 18 de juny.

Díaz ha explicat que aquest "bonus d'emergència" consisteix a concedir una "compensació immediata" de 1.000 euros i ha recordat que s'ha establert un límit de deu anys d'antiguitat i un màxim de capital prestat de 250.000 euros. El fons tindria un cost fiscal màxim de 1.000 milions d'euros.

Durant la seua intervenció en el XL Seminari de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), celebrat aquesta setmana a Santander en col·laboració amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), la vicepresidenta segona ha explicat que aquest "bonus" seria finançat mitjançant l'impost a la banca que s'ha començat a aplicar aquest any a les grans entitats.

La vicepresidenta segona ha tornat a advertir, en aquest sentit, que amb un augment de 300 euros en la quota hipotecària i un salari de 1.500 euros mensuals "és impossible viure". Ha destacat la urgència de realitzar aquesta proposta a causa del malestar social existent, el qual suposa "riscos" per a les pròpies entitats financeres.

A més, ha afirmat que el Codi de Bones Pràctiques hipotecari, signat entre el Govern i les patronals bancàries al novembre de 2022, "no està funcionant", ja que només s'han registrat 10.000 sol·licituds, enfront de l'impacte positiu en un milió de llars que estimava el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital.

S'ha mostrat partidària d'actuar "mitjançant el diàleg", però ha assenyalat la "urgència" d'actuar sobre les quotes hipotecàries. En aquest sentit, s'ha referit a la petició de la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, de demanar que es remuneren els dipòsits. "Està molt bé, però es queda molt curt", ha indicat.

En aquests termes, també s'ha referit a la proposta que va realitzar ahir el president del Govern i candidat del PSOE a les eleccions del 23 de juliol, Pedro Sánchez, d'augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins al 60% del salari mitjà. "Jo he augmentat el SMI fins a aconseguir el 60% del salari mitjà, tal com recomana la Carta Social Europea", ha defensat Yolanda Díaz, considerant que aquesta proposta de Sánchez "es queda curta".

D'altra banda, s'ha compromès a reduir la bretxa de 25 punts bàsics respecte a la mitjana europea salarial, de manera que el SMI seguiria augmentant. "No ens quedarem en els 1.080 euros. No emprendré una negociació en temps de descompte de les eleccions, però si tornem a governar, es tornarà a augmentar el SMI" per a aprofitar el seu "efecte tractor".

A més, ha afirmat que, en cas de guanyar les eleccions, té la intenció de mantenir la participació del FROB en CaixaBank, que actualment és d'aproximadament el 17%.

Títol suggerit: "Proposta de Yolanda Díaz: 1.000 euros de compensació immediata per a les famílies afectades per l'augment de l'Euríbor"


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal