Llamos Massó de Vox elegida presidenta de Les Corts valencianes, una dona antiavortista i negacionista de la violència masclista Llamos Massó de Vox elegida presidenta de Les Corts valencianes, una dona antiavortista i negacionista de la violència masclista
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llamos Massó de Vox elegida presidenta de Les Corts valencianes, una dona antiavortista i negacionista de la violència masclista


Llanos Massó ha estat elegida presidenta de Les Corts Valencianes amb els 53 vots del PP i Vox, enfront dels 31 que ha obtingut la diputada socialista Laura Soler, 13 en blanc i un nul.

Massó, que també és la cap de llista al Congrés per Castelló en les eleccions del 23J, ha arribat a Les Corts acompanyada per Abascal i la resta de diputats autonòmics del grup, que han entrat per la porta principal abans que sonara la tradicional música de tabal i dolçaina davant la façana del Palau dels Borja.

Llanos Massó va ser delegada de l'associació ultracatólica Hazte Oír en la província de Castelló, circumscripció per la qual ha estat elegida. A més, la nova presidenta de les Corts es va distingir, en l'anterior legislatura, per la seua postura antiabortista i contrària a l'educació sexual impartida en els col·legis, al mateix temps que va criticar que no s'impartisca una educació per sexes en les aules. Complix així amb tots els principis de Vox. També el de la negació de la violència masclista, la “dictadura lingüística” i la crítica del sistema autonòmic, encara que ara vaja a presidir un parlament territorial.

Llanos Massó ha estat la candidata de Vox per la província de Castelló en tres ocasions des de 2015 i en l'anterior legislatura va ser la portaveu adjunta del grup. Serà la tercera presidenta de Les Corts després de Marcela Miró i Milagrosa Martínez.

La nova presidenta de Les Corts ha tractat temes d'educació en l'actual legislatura i ha criticat àmpliament al Botànic en qüestions com l'educació sexual. De fet, un dels seus moments més recordats en el parlament va ser quan va ensenyar un llibre d'aquesta matèria amb il·lustracions de diferents tipus de penes a la consellera d'Educació, Raquel Tamarit.

Per a les vicepresidències i secretaries, el PP ha presentat als diputats Alfredo Castelló i Víctor Soler. Per part seua, el PSPV proposarà com a seus representants a la Mesa de Les Corts a les conselleres en funcions de Justícia, Gabriela Bravo, i Universitats, Josefina Bueno, segons ha confirmat aquest dilluns el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig.

Des de Compromís, proposaran com a candidata a la vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó. El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha assenyalat: "Hem de tindre representació. 350.000 valencians no poden quedar-se muts en aquesta cambra".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal