Pilar Lima dimiteix com a coordinadora autonòmica de Podemos a la Comunitat Valenciana Pilar Lima dimiteix com a coordinadora autonòmica de Podemos a la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pilar Lima dimiteix com a coordinadora autonòmica de Podemos a la Comunitat Valenciana

"Pilar Lima dimiteix com a coordinadora de Podem en la Comunitat Valenciana i lamenta la desmobilització causada pel conflicte permanent com a determinant en la derrota electoral"

La fins ara coordinadora autonòmica de Podem en la Comunitat Valenciana, Pilar Lima, ha anunciat la seva dimissió d'aquest càrrec juntament amb la resta del seu Consell de Coordinació, i ha instat a celebrar una assemblea per a "reformular el projecte polític" de la formació.

Així ho ha fet públic en un comunicat publicat en el seu perfil de Twitter, on admet que es tracta d'una "decisió difícil però necessària" després de tres anys en el càrrec. Lima ha detallat que va comunicar la decisió a l'òrgan competent de Podem el passat divendres després d'una reunió del Consell Ciutadà Valencià.

"Marxem amb la satisfacció de deixar un partit organitzat i donem pas a un equip tècnic que tindrà com a missió fonamental organitzar una assemblea per a reformular el projecte polític", ha assenyalat.

La candidata a l'Alcaldia de València en les eleccions municipals de 2019 agraeix als qui han confiat "en aquest projecte polític que avui tanca un cicle, però continua sent més necessari que mai".

Lima lamenta "profundament la derrota" en les eleccions municipals i autonòmiques del 2019, "uns resultats dolents sense palliatius" que atribueix a "múltiples causes, des d'errors propis fins a estar immersos en un nou cicle reaccionari a escala europea". "És evident també que la dinàmica de conflicte que s'ha produït en el nostre espai polític ha perjudicat la nostra base electoral", reconeix.

"DESMOBILITZACIÓ PER CONFLICTE PERMANENT"

Pilar Lima incideix que els resultats electorals del 2019 "s'inscriuen en un context negatiu per a les esquerres a tot el país", ja que han perdut cinc governs autonòmics en els quals participava Unides Podem i "els tres últims ajuntaments del canvi": València, Barcelona i Càdis.

"La desmobilització ocasionada pel conflicte ha sigut determinant i aquests resultats tindran previsiblement com a conseqüència polítiques de regressió i retallades en serveis públics que perjudicaran la majoria social", lamenta.

Per això, Lima insta a realitzar "un procés de reflexió serena i rigorosa sobre les causes que ens han portat fins ací i les perspectives de futur". "Aquest anàlisi ha de produir-se en l'únic fòrum adequat per a fer-ho, que és una assemblea ciutadana, donant veu a tots els inscrits", afegeix.

LAMENTA L'ABSENCIA EN L'ACORD AMB SUMAR

La fins ara coordinadora autonòmica destaca que les eleccions generals del 2019 seran "decisives per al futur del país", ja que "està en joc la fi dels governs de coalició progressistes i l'accés de l'extrema dreta al Govern central". "Per això era fonamental que hi haguera una única llista a l'esquerra del PSOE, i l'acord aconseguit entre Podem i Sumar va en aquest sentit", comenta.

No obstant això, afegeix: "Ens hauria agradat que l'organització valenciana de Podem estiguera representada en aquest acord, però no ha sigut així i ho lamentem profundament".

Finalment, Lima vol "deixar clar" que ella i els seus companys que deixen les seves responsabilitats al front de Podem mantindran la seua militància i compromís amb el partit. "Tenim clar que la política es fa des de molts espais i que la lluita per la dignitat del nostre poble no acaba mai, per això ací ningú es rendix. Anime les i els militants, cercles i inscrits a mantindre el seu compromís polític i a participar en el procés assembleari que està per obrir-se per a reforçar aquesta eina que és Podem", exposa Pilar Lima.

Finalment, en el seu comunicat, Lima assegura que ha sigut "un orgull i un honor" ser la coordinadora autonòmica. "Perquè es va poder, es podrà. Sí es pot", conclou el seu escrit..


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal