Paterna avança cap a la declaració de Les Moles com a Parc Natural Municipal després d'una sentència favorable Paterna avança cap a la declaració de Les Moles com a Parc Natural Municipal després d'una sentència favorable
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna avança cap a la declaració de Les Moles com a Parc Natural Municipal després d'una sentència favorable


L'Ajuntament de Paterna reprén els tràmits municipals per a declarar Les Moles Parc Natural Municipal.

Així ho ha anunciat el consistori paterner després de conéixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que coincideix amb l'Ajuntament que el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural del Túria no és l'eina adequada per a protegir Els Moles.

Per això, i per a agilitzar que Els Moles puguen tindre la correcta protecció municipal que mereixen, el consistori ha demanat a la conselleria en funcions d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica que "no reincidisca en el seu error i no recórrega la sentència".

"No entenem els interessos de la conselleria en funcions a dilatar la correcta protecció ambiental dels Moles i a confondre a la ciutadania", han destacat des de l'Ajuntament, al mateix temps que han recordat que "la voluntat de l'Ajuntament sempre ha sigut la de protegir Els Moles d'una forma adequada, ordenada i acreditada".

Des de l'Ajuntament s'han mostrat satisfets que la sentència del TSJCV tinga en compte el motiu al·legat des del consistori sobre la falta de justificació de la inclusió de l'àmbit d'ampliació del PORN del Túria que afecta el terme municipal de Paterna.

El Tribunal de Justícia de la Comunitat València argumenta que "estimem que no s'ha acreditat la continuïtat de la infraestructura verda atés que es veu totalment interrompuda per les àrees urbanes o les infraestructures existents. Tampoc la capacitat de l'àmbit de connectar-se o servir de connexió entre altres àmbits o espais naturals és limitada i es veu totalment interrompuda per les àrees urbanes o les infraestructures existents i futures, baste examinar la fotografia en el foli 14 de l'informe dels tècnics municipals o els visors de cartografia que acompanyen a l'informe on es veu el sòl envoltat de les urbanitzacions i desconnectat amb el Riu Túria".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal