Més de 900 òrdens de protecció en un any en la Comunitat Valenciana. Lidera en protecció a les víctimes de violència de gènere Més de 900 òrdens de protecció en un any en la Comunitat Valenciana. Lidera en protecció a les víctimes de violència de gènere
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 900 òrdens de protecció en un any en la Comunitat Valenciana. Lidera en protecció a les víctimes de violència de gènere

 

La Comunitat Valenciana lidera les estadístiques de protecció a les víctimes de violència de gènere, amb un nombre significatiu d'òrdens de protecció dictades pels jutjats. Segons la Asociación Española de Abogados de Familia (AEAFA), en l'any 2021 es van establir un total de 939 òrdens que van incloure modificacions en pensions alimentàries, atribució d'ús de l'habitatge familiar, custòdia dels fills i règim de visites, incloent en molts casos la relació personal amb els menors.

Amb aquestes dades, la Comunitat Valenciana concentra aproximadament el 15% de totes les disposicions dictades pels jutjats espanyols, convertint-se en la segona autonomia amb més casos, només superada per Andalusia (21%). Es van suspendre un total de 233 règims de custòdia.

Óscar Martínez, vocal de l'AEAFA i portaveu de l'associació en la Comunitat Valenciana, ha explicat: "Quan hi ha fills menors i s'estableix una ordre de protecció per a la dona, es prenen dues tipus de mesures cautelars: les penals, que inclouen la prohibició d'aproximació i de comunicació, i les civils, que determinen provisionalment a qui se li atribuirà la custòdia dels menors, si s'eliminaran les comunicacions amb el pare, les pensions alimentàries i altres aspectes relacionats amb l'ús de l'habitatge familiar". Martínez també ha afegit que aquestes mesures civils tenen una validesa inicial de 30 dies i es mantenen fins que siguin reemplaçades per una sentència que establisca les mesures definitives.

Les dades demostren que, en cas que ja existisca una sentència anterior de divorci amb les mesures resoltes en un procediment judicial previ, no és necessari establir noves mesures civils en l'ordre de protecció, llevat dels casos en què es considere oportú modificar-les cautelarment, com la suspensió del règim de visites amb el pare.

En aquest context, la violència de gènere i les seues implicacions en el règim de visites dels fills de pares divorciats seran una de les temàtiques centrals de les V Jornades de Dret de Família, organitzades per l'AEAFA i el Ilustre Colegio de Abogados de València, els dies 6 i 7 de juliol. Per a abordar aquesta qüestió, comptaran amb la participació del magistrat del Tribunal Suprem Vicente Magro Servet.

Vicente Magro, ponent de sentències rellevants com el cas Arandina, és un dels principals experts en el compliment normatiu penal. Ha assessorat l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, formant part del grup d'experts. A més, és autor de diverses protocols, com el posat en marxa a Alacant en 2001 per coordinar la lluita contra la violència domèstica, el de prevenció de la violència juvenil de 2007 o el dirigit a la reeducació dels condemnats per maltractament animal de 2016.

A més del magistrat Vicente Magro, les jornades de Dret de Família de València comptaran amb la participació de Matilde Cuena Casas, catedràtica de Dret Civil de la Universitat Complutense, qui abordarà un dels temes d'actualitat més rellevants: la compensació per la tasca domèstica per a les ex-parelles.

Altres ponents destacats seran Javier Carrascosa, catedràtic de Dret Internacional, qui abordarà els problemes derivats dels matrimonis mixtos entre espanyols i estrangers, i la magistrada de Família de València, Rosario Benavides Puertas, així com els jutges decans de Castelló i València, Enrique Marí Farinós i José Soriano Poves, respectivament.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal