Massiva marxa de l'Orgull LGTBI a València per reivindicar la diversitat i defensar els drets de totes les persones, sense un pas arrere Massiva marxa de l'Orgull LGTBI a València per reivindicar la diversitat i defensar els drets de totes les persones, sense un pas arrere
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Massiva marxa de l'Orgull LGTBI a València per reivindicar la diversitat i defensar els drets de totes les persones, sense un pas arrere



Ahir, una massiva marxa de l'Orgull LGTBI va començar a recórrer el centre de València per reivindicar que aquesta ciutat era "color i diversitat" i clamar contra "la tornada al blanc i negre". Al voltant de 70 entitats socials es van sumar enguany a la marxa i van mostrar el seu suport explícit a Lambda amb la firma d'un document que recull les reivindicacions de l'Orgull LGTBIQ+ 2023, que enguany porta el lema 'Orgull de totes, drets per a totes'.

"És un Orgull com no havia vist mai en més de 20 anys", ha assegurat Fran Fernández, portaveu de Lambda, qui ha advertit que "la gent no consentirà que els tornen a posar dins l'armari" ni "tornar al blanc i negre".

"Per molt que s'empesquen, això és València, color, diversitat i orgull", ha dit Fernández, qui ha afegit en referència a la pancarta penjada a Madrid per Vox on es tiren a la paperera diversos símbols, entre ells la bandera LGTBI: "Ens volen tornar a l'armari, però els faltaran papereres per llançar-nos a totes".

La manifestació --que va superar els 15.000 assistents de l'any passat i ha arribat als 20.000-- va tindre un ambient festiu. Va començar a les 19.30 hores al passeig de l'Albereda del cap i casal i compta amb 16 carrosses que desfilen darrere de la pancarta de capçalera.

Entre els participants hi ha persones de diferents edats, parelles i famílies que llueixen pancartes amb missatges com 'L'amor no cap en un armari' i al·lusives a les persones homosexuals, bisexuals, trans, queer i no binàries.

La marxa continuà per la Porta de la Mar i el carrer Colón i acabà a la plaça de l'Ajuntament, on es va llegir el manifest de l'Orgull LGTBI+ 2023. Posteriorment, una festa organitzada per l'Associació d'empreses i professionals per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Comunitat Valenciana (Avegal) amb un cartell encapçalat per Rebeca i el valencià DJ Suri, entre altres actuacions, i amb l'artista drag Liz Dust com a mestra de cerimònies.

Les reivindicacions fonamentals d'aquest Orgull 2023 fan referència a "un feminisme que lluita per la igualtat dels drets de totes les dones" amb les seves interseccionalitats; el "dret incuestionable a la lliure determinació del gènere", tal com reconeix la legislació vigent; i la diversitat corporal com a element enriquidor de la societat; l'existència de les persones no binàries en tots els àmbits de la societat i el seu reconeixement en les lleis, així com el dels drets de les infàncies trans.

També han reclamat que "els drets de les persones LGTBI+, amb independència del seu origen, són drets humans", i l'asexualitat com una orientació sexual "vàlida, inclosa dins de la nostra diversitat". Finalment, exigeixen que "els drets del col·lectiu LGTBI+ siguin respectats i no es puguin retallar en les negociacions polítiques".

La marxa de l'Orgull 2023 reivindica enguany que no es donen passos enrere en els drets LGTBI a la Comunitat Valenciana, una de les més avançades en legislacions que reconeixen aquests drets, en un context de canvis de govern en el qual, segons asseguren els col·lectius per la diversitat sexual, la societat no vol tornar "al blanc i negre".

Una marxa "multitudinària"

Entre els assistents hi havia socialistes com la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, dirigents de Compromís -. La presència també d'Esquerra Unida amb la seua coordinadora Rosa Pérez al capdavant i la participació del representant d'aquesta organització en la llista de SUMAR per València Nahuel González i de diversos membres de la seua organització com Luis Poveda de Camp de Túria. Així com representants també del PPCV com Rocío Gil i Marisa Gay.

Des de divendres, les façanes de Les Corts Valencianes i el Palau de la Generalitat i d'altres institucions, així com d'edificis públics de diversa índole com el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) llueixen la bandera arc de sant Martí amb motiu de la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI.

També l'Ajuntament de València, governat pel PP, ha penjat aquest dissabte la bandera LGTBI i  a la nit va tindre ençesa la façana del consistori i les fonts ornamentals de la plaça.

La bandera arc de sant Martí és protagonista aquesta setmana també en balcons de cases particulars de Nàquera, el primer municipi de la Comunitat Valenciana en el qual Vox ha aconseguit una alcaldia gràcies a un acord de govern amb el PP, que estableix que no es col·locaran banderes LGTBI en balcons i façanes d'instal·lacions municipals.








Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal