Manifestació contra l'ampliació del Port de València el divendres: rebuig a impactes ambientals i manca de participació ciutadana Manifestació contra l'ampliació del Port de València el divendres: rebuig a impactes ambientals i manca de participació ciutadana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifestació contra l'ampliació del Port de València el divendres: rebuig a impactes ambientals i manca de participació ciutadana






La manifestació, convocada per aquest divendres 16 de juny, començarà a les 18:30 i recorrerà l'Albereda fins al pont de l'Exposició, on creuarà el riu i avançarà en direcció a la Porta del Mar, carrer Colom, carrer Xàtiva i finalment girarà per l'Avinguda Marqués de Sotelo per acabar a la plaça de l'Ajuntament.

Després de la lectura del manifest, Los Chikos del Maíz, Maluks i Xavi Sarrià actuaran en un escenari instal·lat a la mateixa plaça. La Comissió Ciutat-Port preveu una demostració multitudinària de força del teixit associatiu i social valencià en defensa del medi ambient i d'un model de ciutat més sostenible, contra la depredació del territori i l'ús desmesurat de recursos públics en un projecte caduc i altament perjudicial. La campanya a les xarxes socials ha comptat amb el suport de persones conegudes en el seu àmbit, com l'escriptor Rafael Lahuerta o el presentador i actor Arturo Valls.

La Comissió Ciutat-Port  que ha convocat una manifestació divendres per protestar contra l'ampliació del Port de València. La Comissió és un grup d'organitzacions i col·lectius més de 170

La manifestació té com a objectiu expressar el rebuig i la preocupació pel projecte d'ampliació del port, que segons els convocants, comportarà impactes ambientals negatius i un augment de la desigualtat social.

La Comissió Ciutat-Port destaca que el projecte d'ampliació es basa en un model econòmic insostenible i promou una major dependència del transport de mercaderies per via marítima, el que podria augmentar les emissions de gasos d'efecte hivernacle i agreujar la crisi climàtica.

A més, s'argumenta que l'ampliació del port implicaria la destrucció d'espais naturals protegits, com l'Albufera de València, i la pèrdua de terres agrícoles i d'alt valor ecològic.

Els convocants de la manifestació també critiquen la manca de transparència i participació ciutadana en la presa de decisions relacionades amb el projecte d'ampliació, reclamant un procés democràtic i un debat públic sobre el futur del port i la seua relació amb la ciutat.

Desde la Comissió Ciutat-Port invocan “el mismo espíritu de lucha que en el pasado otros movimientos iniciaron para transformar València, parando la urbanización del Saler, la construcción de una autovía al antiguo lecho del río Turia o la destrucción del barrio del Cabañal-Canyamelar”. Esta manifestación recorrerá las calles de València un día antes de que la nueva alcaldesa, María José Català, tome posesión de su cargo.

Des de la Comissió Ciutat-Port invoquen "el mateix esperit de lluita que en el passat altres moviments van iniciar per transformar València, aturant l'urbanització del Saler, la construcció d'una autovia a l'antic llit del riu Túria o la destrucció del barri del Cabañal-Canyamelar". Aquesta manifestació recorrerà els carrers de València un dia abans que la nova alcaldessa, María José Català, prenga possessió del seu càrrec.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) accepta el recurs de la Comissió Ciutat-Port.

Aquest representant ha reafirmat el compromís de la plataforma a continuar la lluita jurídica "fins on calgui per posar fi a la política de terra cremada de l'Autoritat Portuària de València". Valeria Ruiz, integrant de la Comissió, expressa "la necessitat d'escoltar els joves, recordant el context d'emergència climàtica en què es troben i l'evident contradicció de plantejar projectes com aquest, que amenacen de forma directa el medi ambient, posant en perill les platges del sud, el Parc Natural de l'Albufera, l'horta, els arrossars... "



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal