L'Orgull de València marxarà huí reivindicant que els drets LGTBI 'no es toquen'. 'Ni un pas arrere' L'Orgull de València marxarà huí reivindicant que els drets LGTBI 'no es toquen'. 'Ni un pas arrere'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Orgull de València marxarà huí reivindicant que els drets LGTBI 'no es toquen'. 'Ni un pas arrere'

    

    La marxa de l'Orgull recorrerà huí els carrers de València darrere d'una pancarta amb el lema 'Orgull de totes, drets per a totes' per a reivindicar que "els drets LGTBI+ no es toquen" i preveuen que siga "la més multitudinària fins ara per a demostrar que la societat valenciana no vol tornar al blanc i negre". "No donarem ni un pas arrere", recalca el coordinador general de Lambda, Fran Fernández.

   Més de 60 entitats socials han acceptat la invitació del col·lectiu valencià per a participar oficialment en la manifestació de l'Orgull de València i han mostrat el seu suport explícit amb la firma d'un document que reuneix les reivindicacions de l'Orgull LGTBI+ 2023.

   Les reivindicacions fonamentals d'aquest Orgull 2023 fan referència a "un feminisme que lluita per la igualtat dels drets de totes les dones" amb les seues interseccionalitzades; el dret inqüestionable a la lliure determinació del gènere, tal com reconeix la legislació vigent; i la diversitat corporal com a element enriquidor de la societat; l'existència de les persones no binàries en tots els àmbits de la societat i el seu reconeixement en les lleis, així com el dels drets de les infàncies trans.

   També reivindiquen que "els drets de les persones LGTBI+, amb independència del seu origen, són drets humans", i l'asexualitat com una orientació sexual "vàlida, inclosa dins de la nostra diversitat". Finalment, també reivindiquen que "els drets del col·lectiu LGTBI+ han de ser respectats i no poden retallar-se en les negociacions polítiques".

    El punt de concentració és l'albereda davant el pont de l'Exposició, on es disposaran, en ordre d'eixida, primer les entitats convidades que marxen a peu, a continuació les entitats convidades que marxen amb vehicle i, finalment, la resta d'entitats que vullguen participar sense invitació.

RECORREGUT

   Una mica abans de les 19:30 hores, la pancarta de capçalera estarà ja preparada en el principi del pont perquè totes les entitats convidades puguen posar en ella la seua reivindicació d'aquest Orgull. Així mateix, hi haurà un gran panell on la gent particular podrà sumar també les seues intervencions sobre el cartell de la manifestació de l'Orgull 2023.

   A les 19:30 hores, la traca donarà pas a la marxa de la pancarta de capçalera que creuarà el pont de l'Exposició cap a Porta la Mar, continuarà pel carrer de Colón fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament a les 21.00 hores.

   En eixe moment començarà la festa de l'Orgull, que enguany estarà organitzada per Avegal, Associació d'empreses i professionals per a lesbianes, gais, transsexual i bisexuales de la Comunitat Valenciana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal