L'Orgull de València 2023: Una celebració multitudinària en suport a les persones invisibilitzades L'Orgull de València 2023: Una celebració multitudinària en suport a les persones invisibilitzades
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Orgull de València 2023: Una celebració multitudinària en suport a les persones invisibilitzades

Orgull de València 2023 serà "un dels més multitudinaris" i marxarà per les persones invisibilitzades

La manifestació recorrerà el centre de València fins a la plaça de l'Ajuntament, on hi haurà una gran festa amb dj's i Rebeca Pous

L'Orgull de València es preveu com "un dels més multitudinaris d'aquest segle" en la història de la ciutat el proper dissabte 24 de juny, en un clima polític marcat pels canvis de governs i les eleccions generals anticipades, i marxarà per les persones "invisibilitzades" i que "han quedat en els marges" de la Llei LGTBI estatal.

Sota el lema 'Orgull de totes, drets per a totes', la manifestació partirà a les 19.30 hores en el passeig de l'Albereda i seguirà pel Porta de la Mar i el carrer Colón fins a acabar en la plaça de l'Ajuntament a les nou de la nit, quan es llegirà el manifest.

En finalitzar la marxa començarà la festa de l'Orgull a la plaça de l'Ajuntament amb un cartell encapçalat per Rebeca Pous, coneguda per l'himne 'Duro de pelar', i el valencià DJ Suri, entre altres actuacions, amb l'artista drag Liz Dust com a mestra de cerimònies.

"Busquem una societat aliada", ha manifestat en la presentació de la jornada Virginia Marklands, coordinadora de l'assemblea de sensibilització del col·lectiu LGTB+ Lambda, juntament amb el seu coordinador general, Fran Fernández; el president d'AVEGAL (Associació d'empreses i professionals per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Comunitat Valenciana), Juan Velasco; Isa Viso d'Estudio Granissat com a responsable del cartell de l'Orgull de València 2023, i DJ Suri.

A partir d'aquest dimecres s'invitarà a les entitats a la participació a l'Orgull 2023, per la qual cosa els organitzadors encara no tenen una estimació de la participació. Això sí, de moment el nombre de voluntaris apuntats és el més elevat en la història d'aquesta celebració a València.

Aquest any, els organitzadors de l'Orgull volen que els valencians surtin al carrer contra "els partits que juguen amb els nostres drets i inciten a les agressions LGTBI", per deixar-los clar que amb una societat unida no aconseguiran els seus objectius. "Si els nostres drets es toquen, tornarem al carrer", ha advertit Marklands.

"Els drets del col·lectiu han de ser respectats: pretendre utilitzar-los com a moneda de canvi en la negociació política no és admissible", ha afegit el coordinador de Lambda, qui ha recordat que un any més surten al carrer per defensar a "tots els homes trans i dones trans", així com als menors trans, les persones binàries i les persones asexuals que "han de ser escoltades i reconegudes".

CARTELLS AMB ESPAI PER A INTERVENIR-LOS

Tots ells estan presents en els cartells ideats per Estudio Granissat, que representen a les persones que queden en els marges de la societat i deixen al centre un espai per intervenir-los a mà. Alguns d'ells, en colors com el lila, blau, taronja o groc, ja estan estampats amb grafits com 'Totes'.

"És una manera de dir que totes estan ací i formen part d'aquest dia", ha il·lustrat la creadora dels cartells, convidant la gent a "fer seu aquest dia". "Aquesta lluita sempre està ací i cal reivindicar-la cada dia", ha recordat.

GUÍA PER ALS LOCALS D'OCI

Com a novetat en aquest Orgull, Lambda llançarà una guia de recomanacions perquè el personal dels locals d'oci de València puga atendre a víctimes de LGTBIfòbia. També hi haurà punts arc de Sant Martí en l'epicentre de la celebració.

La col·laboració amb els locals s'emmarca en un conveni que han signat aquest dimecres Avegal i Lambda, amb la intenció de reflectir que aquests establiments poden ser un "espai de refugi" de l'odi cap al col·lectiu, en paraules del president de l'associació empresarial.

Un altre dels objectius és ampliar el nombre de llocs d'oci aliat amb el col·lectiu. "No només anem a locals LGTBI. Aquest activisme de carrer pot impregnar les empreses perquè els drets LGTBI també són rendibles", ha subratllat el coordinador de Lambda.

A més de la festa a la plaça, que DJ Suri espera que siga "la més divertida, inclusiva i diversa possible", durant tot juny hi haurà activitats enmarcades en l'Orgull de València, que es donaran a conéixer el proper dimarts en les xarrades de Colors al Cercle en l'antic llit del Túria enfront del Palau de la Música.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal