«L'Incontrolat»: Explorant les connexions entre el cinema documental i l'etnografia. Organitzat per L'ETNO «L'Incontrolat»: Explorant les connexions entre el cinema documental i l'etnografia. Organitzat per L'ETNO
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

«L'Incontrolat»: Explorant les connexions entre el cinema documental i l'etnografia. Organitzat per L'ETNO

#letno

«L'Incontrolat» és un cicle que investiga les relacions entre el cinema documental i l'etnografia. Aquest programa té com a objectiu potenciar la capacitat del documental com una eina per analitzar les societats i les cultures contemporànies. Ho fa a través d'una selecció de documentals que es troben en el punt d'encreuament entre els treballs realitzats per antropòlegs i antropòlogues, i les peces audiovisuals amb una clara inspiració etnogràfica.

El plantejament d'aquest cicle se centra en una mirada etnogràfica contemporània que no es limita exclusivament als pobles originaris o a les comunitats rurals aïllades. S'endinsa en les pràctiques culturals i els conflictes socials de les societats contemporànies. Aquest any, el cicle se centra en el fenomen de les fosses comunes en diferents països i contextos, en relació amb l'exposició «Les Fosses del Franquisme: Arqueologia, Antropologia i Memòria» organitzada per L'ETNO, el Museu de Prehistòria de València i la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València.

Les obres que es projecten a «L'Incontrolat» són produccions recents que es presenten per primera vegada a la Comunitat Valenciana i no estan fàcilment accessibles a plataformes digitals. Per tant, aquest cicle ofereix una oportunitat única per gaudir d'aquestes pel·lícules quan cau el sol de l'estiu

"Sucro" és un documental dirigit per Vicent Pons i Toni Lucas, amb una durada de 90 minuts (2023). Es presenta en valencià i castellà.

Data: Dimecres, 28 de juny. Hora: 19:30.

Al costat de la desembocadura del riu Xúquer, uns bussejadors descobreixen peces arqueològiques que demostren l'existència d'un important nucli comercial connectat amb altres ports del Mediterrani. Aquest documental, una road movie fluvial, recorre els paisatges naturals i humans que envolten el Xúquer, un dels rius més contaminats d'Espanya. Aquest riu està lligat a la nostra identitat, convivint amb ell, temint-lo i estimant-lo.

---

"Volverte a ver" és un documental dirigit per Carolina Corral, amb una durada de 80 minuts (2020). Es presenta en castellà.

Data: Dijous, 29 de juny. Hora: 22:00.

Lina, Angry i Edith són familiars de persones desaparegudes. S'entrenen com a perites forenses per poder participar en l'exhumació de més de 200 cossos que la Fiscalia de Morelos va soterrar en secret, sense investigar què els va passar o qui eren. Aquest documental acompanya la tasca d'aquestes dones en el procés de desenterrament, i la supervisió revela una crua realitat: què amaga un govern que, sense investigar, enterra més de dues-centes persones en fosses ocultes?

Després de la projecció de la pel·lícula hi haurà un col·loqui.

---

"Tantura" és un documental dirigit per Alon Swarchz, amb una durada de 94 minuts (2022). Es presenta en versió original subtitulada en anglès (VOSE).

Data: Divendres, 30 de juny. Hora: 22:00.

En la guerra de 1948, centenars de pobles palestins van ser despoblats. Israel l'anomena "La guerra de la independència", mentre que els palestins es refereixen a aquesta com la "Nakba". Aquest documental examina la història del poble de Tantura i explora per què la "Nakba" és un tabú en la societat israeliana.

No oblideu que la projecció serà en versió original subtitulada en anglès.

----

"Aya" és un documental dirigit per Simon Gillard, de Bèlgica, amb una durada de 90 minuts (2021). Es presenta en versió original subtitulada en anglès (VOSE).

Data: Dijous, 6 de juliol. Hora: 22:00.

A l'illa de Lahou, a Costa d'Ivori, Aya i la seva mare són víctimes de l'escalfament global provocat pels països del nord. El nivell del mar va pujant lentament i obliga els habitants de l'illa a abandonar la seva terra. En l'illa només hi ha un poble, alguns vaixells de pesca i un cementeri, condemnats a desaparèixer sota l'aigua. Es tracta d'una història universal amb una protagonista magnètica i plena de vitalitat.

Recordeu que la projecció serà en versió original subtitulada en anglès.

----

"Ostrov. Lost Island" és un documental dirigit per Svetlana Rodina i Laurent Stoop, de Rússia, amb una durada de 92 minuts (2021). Es presenta en versió original subtitulada en anglès (VOSE).

Data: Divendres, 7 de juliol.Hora: 22:00.

En l'illa d'Ostrov, al Mar Caspi, els habitants han estat abandonats per l'estat rus després del col·lapse de la Unió Soviètica. Sobreviuen gràcies a la pesca furtiva. Ivan és un dels habitants de l'illa que s'aventura al mar, posant en perill la seva vida i la seva llibertat. Malgrat això, esforça, riu, balla, lluita i manté la confiança que algun dia Putin presti atenció a la misèria de l'illa i els ofereixi ajuda.

Recordeu que la projecció serà en versió original subtitulada en anglès.

---

Organitza:

Col·lectiu HortaSnob - L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia

Col·labora:

AVA Associació Valenciana d'Antropologia

La Dula Coop.

Entrada lliure fins a completar aforament 

Durant les projeccions es disposarà de servei de bar 

*Projeccions incloses en el programa Les Fosses del Franquisme. Arqueologia, Antropologia i Memòria de L'ETNO, el Museu de Prehistòria de València i la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de Valencià.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal