Les reserves hídrigues de les conques del Xúquer i del Segura augmenten després de les abundants pluges Les reserves hídrigues de les conques del Xúquer i del Segura augmenten després de les abundants pluges
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les reserves hídrigues de les conques del Xúquer i del Segura augmenten després de les abundants pluges


Les abundants precipitacions han permés un increment de les reserves hídrigues a les conques del Xúquer i del Segura. Segons les dades proporcionades aquest dimarts pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la reserva hídrica en la conca del Xúquer s'ha situat en el 58,3% de la seua capacitat, amb un total de 1.660 hectòmetres cúbics. En quant a la conca del Segura, arriba al 36,1% amb 411 hm3.

Concretament, en la conca del Xúquer, la reserva embassada total s'ha situat en 1.660 hectòmetres cúbics, amb un augment de 9 hm3 respecte a la setmana anterior. La capacitat total de la conca és de 2.846 hm3, mentre que fa un any se situava en 1.864 hm3. La mitjana dels últims deu anys s'estableix en 1.562 hm3.

Pel que fa als embassaments de la conca del Segura, actualment emmagatzemen 411 hectòmetres cúbics, amb un augment de 12 hm3 respecte a la setmana anterior. Això representa el 36,1% de la seua capacitat total de 1.140 hm3. Fa un any, la reserva era de 508 hm3. La mitjana dels últims deu anys és de 550 hm3.

A nivell nacional, les precipitacions que han afectat de forma considerable aquesta setmana a tota la Península no han contribuït a frenar el descens en els embassaments, que han perdut 52 hectòmetres cúbics de la seua capacitat (0,1%), de manera que en l'actualitat la reserva hídrica compta amb 26.588 hectòmetres cúbics d'aigua embassada, la qual cosa representa el 47,4% de la seua capacitat total.

Aquesta setmana, la major quantitat de precipitació s'ha recollit a Terol, amb 78,6 litres per metre quadrat.

Amb aquests resultats, la reserva es troba prop d'un 30% per baix de la mitjana d'aigua embassada en els últims deu anys, tot i que la distància es redueix respecte al volum d'aigua d'un any enrere, quan només tenia un 3,27% més, concretament 901 hectòmetres cúbics més.

Per àmbits, la reserva es troba al 87,7% en el Cantàbric Oriental; al 89% en el Cantàbric Occidental; al 71,6% en el Miño-Sil; al 79,2% en Galícia-costa; al 81% en les conques internes del País Basc; al 64,4% en el Duero; al 58,8% en el Tajo; al 58,3% en el Segura i al 69% en el Tinto, Odiel i Piedras.

No obstant això, es troben per baix de la meitat de la seua capacitat total el Guadiana, amb un 31,8%; el Guadalete-Barbate, amb un 24,7%; el Guadalquivir, amb un 23,9%; la conca mediterrània Andalusa, amb un 34,3%; el Segura, amb un 36,1%; l'Ebre, amb un 48,7% i les conques internes de Catalunya, amb un 25,8%.

Pel que fa als embassaments de tipus consuptiu, destinats a l'aigua per a consum i regadiu, es troben al 39,24% de la seua capacitat, que equival a 15.170 hectòmetres cúbics. D'altra banda, els embassaments de tipus hidroelèctric estan al 65,9% de la seua capacitat total, que són 11.470 hectòmetres cúbics



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal