Les expedicions a l'Everest han generat 84 tones d'escombraries només durant la temporada de primavera Les expedicions a l'Everest han generat 84 tones d'escombraries només durant la temporada de primavera
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les expedicions a l'Everest han generat 84 tones d'escombraries només durant la temporada de primavera

Durant la temporada de primavera de 2023 les expedicions a la muntanya Everest, la muntanya més alta del món, han generat un total de 84 tones de residus i fem, segons ha denunciat l'ONG nepalés Comité de Control de la Contaminació Sagarmatha, encarregada de gestionar el fem dels escaladors.

Del total, 75 tones corresponen només a les registrades en el campament base de l'Everest, entre les quals hi ha 21,4 tones de fem incinerable, 7,5 tones de fem no incinerable, 21,5 tones de residus humans, 9,9 tones de residus de cuina.

A aquesta xifra cal sumar les 8,9 tones entregades per les expedicions --4,5 tones incinerables i 4,4 no incinerables) procedents dels campaments que es troben a major altitud en compliment de la llei que obliga els alpinistes a portar de tornada almenys 8 quilograms de fem per persona.

"El nostre equip ja ha traslladat tot el fem incinerable i no incinerable a les nostres instal·lacions de gestió de residus en Namche per al seu processament. Tot el fem reciclable serà traslladada a Kàtmandu", ha explicat el grup en un comunicat.

L'ONG Comité de Control de la Contaminació Sagarmatha va ser creada a la fi de la dècada de 1980 en resposta al creixent volum de residus generat per turistes i escaladors en la muntanya Everest. El grup es va crear amb el suport de WWF Nepal i del Ministeri de Turisme.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal