Les Corts tindran un 61% de cares noves i majoria de dones: una fita per a la representació política Les Corts tindran un 61% de cares noves i majoria de dones: una fita per a la representació política
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Corts tindran un 61% de cares noves i majoria de dones: una fita per a la representació política

Reunió del ple de Les Corts Valencianes. 


Les Corts Valencianes sorgides de les eleccions autonòmiques del 28 de maig tindran un 61% de cares noves respecte a la desena legislatura; hi haurà més dones que homes (51 enfront de 48) i comptaran amb quatre grups parlamentaris, dos menys amb la desaparició de Ciutadans i Unides Podem.

El Parlament valencià de l'onzena legislatura es constituirà el pròxim 26 de juny amb la presa de possessió dels 99 parlamentaris i l'elecció de l'òrgan de direcció de la Cambra, i es diferenciarà de l'anterior sessió constitutiva en què fa quatre anys els nous diputats suposaven el 53% del total i hi havia més homes que dones (53 a 46).

El nou grup majoritari: PP

Les noves Corts tindran com a grup majoritari al PP, que ha duplicat els seus escons fins als 40 (són 21 més), format per 21 homes i 19 dones i amb clara majoria de parlamentaris que seuen per primera vegada a l'hemicicle: 27 (entre ells el pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón), enfront dels 13 que repeteixen al Parlament valencià.

La mitjana d'edat del grup popular és de 51,6 anys, i en aquesta bancada seuran diversos càrrecs del partit, com el president del PPCV, Carlos Mazón; la secretària regional, María José Catalá; el vicesecretari d'Organització del PPCV, Juan Francisco Pérez Llorca; o els presidents provincials de València, Vicente Mompó, i de Castelló, Marta Barrachina.

El candidat del PPCV a la presidència de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón, exercint el seu dret al vot a Alacant.

La majoria dels parlamentaris populars són llicenciats, principalment en Dret, tot i que també n'hi ha en Ciències Polítiques o en Econòmiques; molts tenen experiència en altres Administracions, principalment la local i provincial encara que també hi ha senadors; i hi haurà dos ex de Ciutadans en aquesta bancada: Ruth Merino i Julia Parra.

El segon grup: PSOE

Com a segon grup parlamentari passa a situar-se el PSPV-PSOE, que ha guanyat en aquestes eleccions quatre diputats i creix fins als 31, en el qual seuran 18 diputades i 13 diputats en una bancada on també hi ha més els nous parlamentaris que els que repeteixen: 20 a 11.

En aquest grup, que passa de donar suport al Consell a ser oposició, seurà encara el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, secretari general dels socialistes valencians, així com els consellers en funcions nomenats per aquest partit (Rebeca Torró, Arcadi Espanya, Gabriela Bravo, Miguel Mínguez i Josefina Bueno) i el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz.

La mitjana d'edat d'aquest grup, a falta que alguns diputats electes faciliten la seua data de naixement, és de 48 anys; compta amb set parlamentaris que figuraven a les seues llistes com a independents; i la majoria són llicenciats, principalment en Dret, tot i que també hi ha dos metges, dos periodistes i una de les primeres policies locals d'Alacant.

Compromís, tercera força

Compromís passa a ser la tercera força de Les Corts, amb un grup format ara per 15 diputats (2 menys), dels quals 8 són dones i 7 homes; 9 són noves incorporacions i 6 revaliden l'escons; la mitjana d'edat és de 42 anys, i compta amb dos mestres, tres periodistes i diversos llicenciats en Dret.

El segon grup de l'oposició estarà liderat per Joan Baldoví, a qui acompanyaran la vicepresidenta del Consell en funcions, Aitana Mas, la consellera en funcions Isaura Navarro, l'exconseller Vicent Marzà o la vicepresidenta de la Diputació de València en funcions María Josep Amigó, i on no estarà qui ha sigut el president de Les Corts durant dues legislatures, Enric Morera.

Vox, quart grup

El quart grup de Les Corts de l'onzena legislatura serà Vox, format per 13 diputats (3 més), dels quals 7 són homes i 6 dones i és l'únic grup on els repetidors (8) superen les noves incorporacions (5), entre aquestes últimes qui va ser el seu candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Flores.

Vox, els vots dels quals sumats als del PP donen la majoria absoluta en el nou hemicicle, comptarà en la seua bancada amb diversos doctors o llicenciats en Dret i amb la presidenta provincial del partit a Castelló, Llanos Massó.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal