L'Àrtic es quedarà sense gel marí a l'estiu a partir de la dècada de 2030, segons un estudi científic L'Àrtic es quedarà sense gel marí a l'estiu a partir de la dècada de 2030, segons un estudi científic
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Àrtic es quedarà sense gel marí a l'estiu a partir de la dècada de 2030, segons un estudi científic

Segons un recent estudi publicat per la revista científica Nature Climate Change, es preveu que l'Àrtic es quede sense gel marí durant els mesos d'estiu en la dècada del 2030. Aquesta alarmant predicció sorgeix com a conseqüència del ràpid desglaç que ha experimentat la regió a causa del canvi climàtic.

Els investigadors han utilitzat models climàtics i dades observacionals per predir el futur de l'Àrtic i han conclòs que la pèrdua de gel marí durant els mesos d'estiu serà inevitable en un termini relativament curt. Aquest fenomen té repercussions importants per als ecosistemes àrtics, les espècies que hi habiten i les comunitats humanes que depenen d'aquesta regió.

La desaparició del gel marí a l'Àrtic té conseqüències negatives en diversos aspectes, com ara l'augment del nivell del mar, l'alteració dels corrents oceànics i el canvi en els patrons climàtics globals. A més, aquesta situació posa en perill la supervivència d'espècies úniques i amenaça la subsistència de les comunitats indígenes que viuen en aquestes àrees.

Aquest estudi posa de manifest la urgència de prendre mesures immediates per abordar el canvi climàtic i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. És necessari un esforç col·lectiu per protegir l'Àrtic i preservar aquest ecosistema essencial per al planeta.

En resum, l'Àrtic es troba en perill de perdre completament el seu gel marí durant els mesos d'estiu en la dècada del 2030, segons un estudi científic recent. Aquesta situació té conseqüències importants per als ecosistemes i les comunitats que depenen d'aquesta regió, subratllant la necessitat de prendre accions immediates per frenar el canvi climàtic.

Referencia:

Yeon-Hee Kim et al. "Observationally-constrained projections of an ice-free Arctic even under a low emission scenario", Nature Communications.


Creative Commons
Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal