L'Ajuntament de Bétera inicia aquest cap de setmana el XXI Cicle de Concerts de Música Clàssica L'Ajuntament de Bétera inicia aquest cap de setmana el XXI Cicle de Concerts de Música Clàssica
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera inicia aquest cap de setmana el XXI Cicle de Concerts de Música Clàssica

 Ahir divendres el Castell de Bétera es va poder escoltar  el concert de Púrpura Pansa Saxophone Quartett . I huí dissabte  els assistents gaudiran del Duo Tommaso Cogato, Piano, i del beterense, Vicent Morelló, Flauta.
 Del 30 de juny al 15 de juliol els veïns i veïnes podran delectar-se de manera gratuïta d'aquesta programació de concerts de Música Clàssica en un enclavament magnífic en el qual l'acústica del pati del Castell i els grans músics faran les nits d'estiu més agradables.

Bétera sonarà del 30 de juny al 15 de juliol a música clàssica. L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Cultura, celebra una nova edició del Cicle de Concerts de Música Clàssica.

Aquesta XXI edició compta amb sis recitals musicals en un enclavament idíl·lic com és el Castell de la localitat. El pati del mateix és l'escenari triat per a celebrar aquesta edició que no deixarà indiferent a ningú.

La programació arranca aquest divendres 30 de juny amb el concert de Púrpura Pansa Saxophone Quartett a les 22:45h. Un quartet que treballa un repertori molt atractiu i de gran qualitat amb el qual sorprenen a tots en els seus concerts.

El dissabte es donaran cita a la mateixa hora el Duo Tommaso Cogato i Vicent Morelló, veí de Bétera. Dos músics que es coneixen des de fa més de 14 anys i que han participat junts en nombrosos espectacles. La seua musicalitat els fa fusionar-se espontàniament amb idees musicals de gran refinament, fruit del seu coneixement i experiència.

 

Música Clàssica per a tots i totes

Els concerts programats són gratuïts i estan oberts a la ciutadania fins a completar l'aforament.

En aquest sentit, la setmana vinent els assistents podran gaudir de dues vetlades a l'aire lliure. A les 22:45h el divendres 7 i el dissabte 8, el Castell acollirà el recital del trompeta Rubén Simeó i de la soprano Pilar Jurado, respectivament.

Rubén Simeó ha gravat diversos discos que han sigut editats per tot el món amb el segell discogràfic "Avex Classics" i que ha comptat amb la participació de Siena Wind Tòquio, Orquestra Simfònica Kanazawa (el Japó), Bandes Simfòniques diverses, Orquestra de Cambra, piano i òrgan barroc, entre altres. Però a més Simeó ha tocat al costat del duo "Simant", amb el qual ha gravat també discos al costat d'Arturo Sandoval o el violinista Llaura Malikian.

Mentre que Pilar Jurado és una de les figures més singulars de la música clàssica europea. Compositora, cantant i directora d'orquestra, ha sigut la primera dona en la història que ha estrenat la seua pròpia òpera, "La pàgina en blanc", en el Teatre Real.

A més el Cicle continua el divendres 14 amb l'actuació de Open Brass, vent, metall i percussió. A les 22:45h al pati del Castell aquest sextet de vent, que dista de l'habitual quintet, actuarà amb una originalitat innata que radica en la mentalitat "open mind" i que fa que les seues tres trompetes, dos trombons i la seua percussió facen possible aquest projecte artístic musical.

El dissabte 15 serà el moment de l'espectacle únic i original, Paraula, Música i Dansa per a Joaquín Sorolla, figura més internacional dels pintors valencians. La seua obra i la seua vida han inspirat a 13 grans escriptors i escriptors contemporanis valencians o ben establits a la Comunitat Valenciana. Tots els relats i poemes són inèdits, creats específicament per a aquest espectacle, constituint la primera producció contemporània íntegrament realitzada per a portar l'obra i la vida de Sorolla als escenaris.


  





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal