La Pobla de Vallbona: Ascens de la dreta encara que podria mantindre's el govern i l'alcaldía La Pobla de Vallbona: Ascens de la dreta encara que podria mantindre's el govern i l'alcaldía
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona: Ascens de la dreta encara que podria mantindre's el govern i l'alcaldía

En les recents eleccions municipals de La Pobla de Vallbona, destaca l'ascens de la dreta i els canvis en la configuració del plenari local. Sota el lideratge de Josep Vicente Garcia Tamarit, podría mantindre's el govern, sempre que els antics membres que van ocupar càrrecs prèviament, alguns d'ells ara amb partits diferents, assumeixin la continuïtat del treball realitzat.

El Partit Popular (PP) de La Pobla de Vallbona, encapçalat per Abel Martínez, ha experimentat un augment significatiu en vots i regidors. En 2023, va obtenir 7 regidors, un més que en les eleccions anteriors. A més, el partit ha aconseguit augmentar el seu percentatge de vots del 25.82% al 28.54%.

D'altra banda, l'esquerra en el seu conjunt ha experimentat un lleuger retrocés. COMPROMÍS (Acord per Guanyar) gairebé no ha modificat el seu nombre de vots en comparació amb el 2019, però enguany ha perdut un regidor, quedant-se amb un total de 6 regidors. El PP i Acord per Guanyar han intercanviat posicions en aquest nou escenari polític.

El Partit Socialista (PSOE) també ha experimentat un lleuger retrocés en 2023, perdent un regidor respecte a les eleccions anteriors. Els vots també han patit una lleugera disminució, passant del 12.57% al 10.05%.

El partit CUPO, encapçalat per Juan Aguilar, ha aconseguit augmentar tant el nombre de regidors com el percentatge de vots en un 20%. Els seus 2 regidors seran determinants per definir el govern local.

CELP (Centrats en la Pobla), liderat per José Ruix, qui va ser regidor no adscrit durant la legislatura en deixar Contigo, i també tercer tinent d'alcalde, ha obtingut 2 regidors i un nombre de vots similar a CUPO (1.195).

L'ascens de VOX és un altre dels elements destacats en aquestes eleccions, ja que ha aconseguit obtenir 3 regidors, mentre que anteriorment només en tenia 1.

D'altra banda, "L'Esquerra de la Pobla", encapçalat per Alberto Alonso Díaz, ha patit el mateix destí que el seu partit PODEMOS a la legislatura anterior, al no assolir el llindar mínim del 5% de vots i obtenir menys vots (211) que la suma de les tres forces que representava el 2019 (Podem, Esquerra Unida i Esquerra Republicana).

Finalment, CONTIGO desapareix del panorama polític de La Pobla de Vallbona en aquestes eleccions





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal