La llista d'espera quirúrgica de la CV se situa en 79 dies al maig cinc menys que el mes anterior La llista d'espera quirúrgica de la CV se situa en 79 dies al maig cinc menys que el mes anterior
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La llista d'espera quirúrgica de la CV se situa en 79 dies al maig cinc menys que el mes anterior

El temps d'espera per a ser intervingut d'una operació programada en un hospital públic de la Comunitat Valenciana es va situar al maig en 79 dies de mitjana, la qual cosa suposa cinc menys que el mes anterior i deu dies menys que l'any passat, segons dades de la Conselleria de Sanitat.

Així, hi havia 69.297 persones pendents de ser intervingudes, la qual cosa suposa 1.590 menys que les 70.887 que agurdaban a l'abril. D'elles, 40.711 estan porten esperant fins a 90 dies; 17.225 entre 91 i 180 dies; i 11.361 més de 180 dies. Sanitat recalca que la llista d'espera quirúrgica en cap cas afecta a intervencions urgents, oncològiques i no demorables, que són ateses de manera preferent.

D'aquesta manera, el temps d'espera oscil·la entre els 104 de La Fe; els 102 de l'Hospital General de València i els 101 de l'Hospital General d'Alacant i, per davall de la taula, els 42 del Peset, els 50 de Gandia i els 53 de Manises.

A més, el temps d'espera per a passar per quiròfan s'ha acurtat pràcticament en tots els departaments de salut. En concret, 16 departaments de salut aconsegueixen un temps d'espera igual o menor que la mitjana general (79 dies): Vinaròs (71 dies de mitjana), Castelló (79), Sagunt (68), Clínic (72), Arnau-Llíria (71), Requena (75), Peset (42), La Ribera (61), Gandia (50), Xàtiva-Ontinyent (74), Vila Joiosa (62), Alacant-Sant Joan (79), Orihuela (58), Torrevella (67), Manises (53) i Elx-Crevillent (55).

Així mateix, també disminueix el nombre d'operacions pendents en pràcticament totes les patologies. Per exemple, al maig hi havia 314 operacions pendents de cataractes menys que a l'abril; 217 menys d'hèrnia inguinal o crural o 128 intervencions pendents menys de colelitiasis (càlculs).

També s'acurten els temps per a entrar en quiròfan per a una artroscòpia (-9%), cataracta (-2%), colelitiasi (-6%), fimosi (-2%), hàl·lux valgus (-10%), hèrnia inguinal / crural (-11%), hipertròfia benigna de pròstata (-4%), pròtesi de maluc (-22%), pròtesi de genoll (16%), túnel carpià (-5%) i varices (-6%).

REDUCCIÓ D'INTERVENCIONS PENDENTS

D'altra banda, respecte al mes anterior, la reducció del nombre d'intervencions pendents s'aprecia pràcticament en tots els departaments de salut i és especialment significativa en el departament de salut València-Dr. Peset (432 operacions pendents menys); Arnau-Llíria (-396 sol·licituds actives); Sagunt (-242) i La Plana (-183).

A més, les sol·licituds actives disminueixen o es mantenen percentualment estables en totes les especialitats, incloses Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Oftalmologia i Cirurgia General, que són les més freqüents.

Finalment, quasi s'ha duplicat en l'últim mes l'activitat d'autoconcert, que és la fórmula a través de la qual el personal sanitari i no sanitari, de manera voluntària i retribuïda, allarga la seua jornada per a realitzar activitats quirúrgiques. De fet, les intervencions per autoconcert han passat de 2.873 el mes d'abril a 5.001 al maig.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal