La IX Pujada al Peloto consolida Casas Bajas com a destí turístic amb la participació rècord de corredors La IX Pujada al Peloto consolida Casas Bajas com a destí turístic amb la participació rècord de corredors
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La IX Pujada al Peloto consolida Casas Bajas com a destí turístic amb la participació rècord de corredors

   

Carmen Anton (80 anys)

La IX Pujada al Peloto ja és història després de la seua celebració aquest cap de setmana a Casas Bajas. La realització de la prova ha tornat a posar aquest xicotet municipi de l'interior valencià en el mapa per diversos motius.

La prova ha aconseguit un dada impensable com és el fet que els participants de la prova hagen duplicat la població censada, suposant amb això que el poble haja rebut més de mil visitants amb l'impacte econòmic i turístic que això comporta.

No és casualitat que això succeïsca, ja que l'organització persegueix des de fa diversos anys una professionalització de l'esdeveniment a passos gegantins amb un objectiu clar: el tracte exquisit als participants i la celebració d'un cap de setmana ple d'esdeveniments per a tots els públics.

Per això, tot i que la carrera es va celebrar ahir diumenge 11 de juny, des del divendres a la vesprada ja es vivia un ambient més que animat pels carrers del poble. Dissabte des de primera hora ja van començar les activitats per als més menuts amb la realització d'un mural participatiu i un taller de xapes juntament amb l'aperitiu popular que es va celebrar en el Molí per a congregar tots els veïns.

Dissabte a la vesprada va tindre lloc la tradicional carrera del "Mini Peloto" per a xiquets i xiquetes des dels 3 anys fins als 12, congregant a 100 futurs atletes de Casas Bajas i dels diferents pobles del voltant. Seguidament, es va celebrar la innovadora I Pujada Vertical, una prova cronometrada que tractava d'una distància de 2,7 km amb 300 metres de desnivell positiu acumulat.

Diumenge arribava el dia "gran" amb la celebració de la modalitat de 13k+500 i de 30k+1500, on prop de 300 inscrits van recórrer les muntanyes de Casas Bajas, declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO, amb la retransmissió de la carrera en directe per Youtube.

La carrera va deixar diferents guanyadors en les seves respectives modalitats i categories, però la gran triomfadora del matí va ser Carmen Antón, una veïna de Casas Bajas que als seus 80 anys va demostrar ser un exemple de vitalitat i superació per a tots els presents en realitzar la carrera de 13k+500.

En arribar a meta, va provocar un dels moments més emotius que s'han viscut en els 9 anys d'història d'aquesta carrera, reunint pràcticament tot el poble en línia de meta per a rebre-la amb un calorós aplaudiment de reconeixement.

 




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal