La Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre diu no a l’extrema dreta La Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre diu no a l’extrema dreta
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre diu no a l’extrema dreta

:

Sota el lema ‘Davant l’extrema dreta, no callem’, la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre s’ha manifestat aquest diumenge a València per a defensar els drets que han aconseguit amb “molt de temps, vides i esforç” i que no aniran enrere “ni un sol pas” davant el discurs “inconstitucional, buit i violent contra una gran part de la població” de Vox.

Les manifestants s’han concentrat a les 11.00 hores a la plaça de Manises, davant del Palau de la Generalitat, per a expressar el seu rebuig a que “exista un partit d’extrema dreta a les institucions” i remarcar que “protegiran els drets assolits”.

Els assistents han corejat consignes com “No al feixisme”, “Visca la lluita feminista” o “Els nostres drets no es toquen”. A més, han portat cartells amb missatges com ‘Si el present és lluita, el futur serà vida’, ‘Feminisme per plantar cara al feixisme’ o ‘Les ganes de llibertat son més grans que la por’.

La portaveu de la Coordinadora, Lola San Hermelando, ha declarat, en declaracions als mitjans de comunicació, que aquesta protesta ha sigut una “reacció ràpida” davant el resultat de les eleccions del 28M amb el qual no estan conformes perquè “hi ha un partit d’extrema dreta a les institucions”.

En aquest sentit, també ha mostrat la seua oposició a que hi haja “un pacte entre el PP i un partit que no hauria de representar a ningú perquè els seus discursos, la majoria de vegades, són inconstitucionals, buits i violents contra una gran part de la població”.

Així mateix, ha criticat que gran part del discurs de Vox “té a veure amb decisions personals sobre els cossos”: “No entenem per què han de decidir sobre els nostres cossos, tenim prou capacitats, som majors d’edat”.

“Estàvem lluitant pels drets que encara ens falten per aconseguir, però, ara més que mai, diem que no anirem enrere ni un sol pas en els drets que estem aconseguint i que han costat molt de temps, vides i esforç de molta gent”, ha afirmat.

“DISCURSOS MÉS QUE PARLATS I SUPERATS” 

Igualment, ha lamentat que als mitjans de comunicació s’escolten “autèntiques barbaritats” i “es perd temps en discursos que ja estaven més que parlats, teoritzats i superats”. “Estem al 2023, hi ha molta problemàtica, tenim una terra i un món que hem de cuidar entre tots, ací tots formem part del mateix territori”, ha assenyalat.

La portaveu ha assegurat que la lluita pels drets és “davant qualsevol que intente llevar-los”: “Ho hem fet també amb els partits progressistes amb els quals també hem tingut reunions i hem criticat perquè hem entès que no se’ns ha deixat un espai per a parlar i açò ha fet que en ocasions la llei o estos canvis ens hagen afectat directament”.

“Hi ha una part que com a societat, com un Estat de fa relativament poc perquè la nostra història en democràcia és curta, no podem permetre que s’esborre, i que un partit que presumeix de ser d’extrema dreta i que assetja a les persones, perquè ens agredeix directament, es presente a les eleccions, més encara, entre a governar”, ha incidit, alhora que ha defensat que “són discursos que no caben”.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal