'L-Mental' triomfa en les Fogueres d'Alacant: la foguera Diputació-Renfe guanya el primer premi en la categoria especial 'L-Mental' triomfa en les Fogueres d'Alacant: la foguera Diputació-Renfe guanya el primer premi en la categoria especial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'L-Mental' triomfa en les Fogueres d'Alacant: la foguera Diputació-Renfe guanya el primer premi en la categoria especial

 La foguera Diputació-Renfe s'ha alçat aquest dimecres per primera vegada en la seua història amb el primer premi de la categoria especial de les fogueres d'Alacant amb l'obra "L-Mental", que malgrat quedar empatada a 88 punts amb "Vents", de Florida-Porta, s'ha endut el primer premi pel vot de qualitat del president del jurat.

El valencià de Vilamarxant David Sánchez Llongo, artista del monument, ha fet "doblet" i ha aconseguit en un mateix any el primer premi en les Falles i també el de les Fogueres, en un podi que completa Baver-Els Antigons, que ahir es va alçar amb la victòria en la categoria especial de les infantils. A més, Sánchez Llongo també ha aconseguit la màxima distinció en primera categoria, amb Explanada.

L'acte en el qual s'ha fallat el premi ha comptat amb la presència de la Bellea del Foc, Belén Mora, la regidora de Festes, Cristina Cutanda, i l'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, que ha estat l'encarregat de comunicar telefònicament el premi als representants de la foguera guanyadora just abans de partir cap allà per felicitar-los personalment.

Minuts després de conéixer el veredicte i encara entre crits d'entusiasme, el president de la foguera, Carlos Ruiz Romero, ha confessat que tenien "moltes expectatives" d'aconseguir el màxim guardó per la qualitat de l'artista constructor, David Sánchez Llongo, del qual ha comentat que "és una meravella pels seus acabats, el volum, el color i la composició" de la foguera.


Un recorregut per l'Univers

"L-mental" fa un recorregut de l'Univers des del Big Bang primigeni fins a la intel·ligència artificial (IA) per a reflectir "com la vida s'ha obert camí a partir dels quatre elements: l'aigua, la terra, l'aire i el foc".

Per a finalitzar el monument, de més de 18 metres d'altura, en la part posterior Sánchez Llongo ha plasmat els dubtes que existeixen al voltant de "fins a on pot arribar" la IA.

El president de la foguera ha relatat que tenien moltes esperances en aquesta edició perquè "somiar és gratis", i ha afegit que enguany "s'ha fet realitat".

Un dels primers en acudir a la celebració ha sigut encara el president de la Diputació i pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón, que es trobava als voltants i qui s'ha felicitat d'aquest primer màxim guardó de la foguera "de la Dipu" assegurant que ha vist amb els seus propis ulls que l'èxit és merescut.

"Ho han donat tot"

"Els he vist treballar, esforçar-se i anar a per el primer premi. Ho han donat tot", ha recalcat Mazón, qui al matí havia rebut en el Palau de la Diputació a les belles d'aquesta foguera, que està plantada a escassos metres de la seu de la institució provincial.

A més dels tres primers premis, en quarta posició ha quedat Sèneca-Autobusos, el cinquè lloc ha sigut reservat per a La Ceràmica, mentre que Sagrada Família -sisè-, Florida-Plaça de la Viña -setè-, Carolines Altes -vuitè-, Hernán Cortés -novè- i Sant Blai, que ha quedat en desena posició, han completat la classificació.

Aquests premis completen la cerimònia d'ahir, en la qual es van fallar els premis infantils, en els quals Baver-Els Antigons es va endur la victòria amb l'obra 'Ara més que mai' dels artistes Fernando Foix i Iván Tortajada.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal