El regidor de GuanyemSab Pau Andrès, nou diputat provincial de Compromís a la Diputación de Valencia El regidor de GuanyemSab Pau Andrès, nou diputat provincial de Compromís a la Diputación de Valencia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El regidor de GuanyemSab Pau Andrès, nou diputat provincial de Compromís a la Diputación de Valencia

El regidor i portaveu GuanyemSAB (COMPROMIS) i de la línia d'Iniciativa a Sant Antoni de Benaixeve, Pau Andrès, serà diputat en la Diputació de València en representació de Compromís.

L'elecció s'ha produït després de l'acord amb la regidora i portaveu d'Iniciativa-Compromís a Alcàsser, Isa Parra, per a què siga Andrès qui "represente el ecomunicipalismo, la justícia social i el feminisme en la nova legislatura a la Diputació", explica la coalició en un comunicat.

Iniciativa-Compromís ha agraït als diputats provincials sortints, Xavi Rius i Gloria Tello, el seu "paper imprescindible en el govern" de la corporació provincial en els últims anys.

A més, ha reconegut "la gran generositat" de Tello per centrar-se en l'Ajuntament de València "en una etapa política amb l'amenaça de les retallades de llibertats, privatització de serveis i menyspreu de la cultura".

Amb l'elecció de Andrès com a diputat, el grup de Compromís considera que representarà "de forma més àmplia al conjunt de comarques valencianes en ser ell del Camp de Túria, i la resta de representants provincials de Compromís, Dolors Gimeno de l'Horta Sud (Catarroja) i Josep Riera de l'Horta Nord (Meliana)".

El bloqueig de la negociació entre Iniciativa i Mes

L'elecció té lloc pel bloqueig entre les propostes d'Iniciativa i Mes, quan aquesta setmana representants de Més van traslladar a la resta de regidors del grup municipal (d'Iniciativa i Verds-Equo) la seua intenció de proposar a Fuset com a diputat provincial. Una intenció que va despertar un fort enfrontament intern pel fet que les aspiracions de l'edil Gloria Tello de repetir com a diputada provincial en aquesta legislatura, que segons fonts presents en la reunió va arribar a amenaçar amb no signar la configuració del grup municipal. Un tràmit per al qual és necessària la signatura de tots els regidors per a, per exemple, nomenar el seu portaveu o tramitar les contractacions d'eventuals.

El plantejament de Tello (revalidar com a diputada provincial pel partit judicial de València i que no fora Fuset), segons les citades fonts, no era compartit per tots els regidors d'Iniciativa, el partit en el qual milita. La batussa va arribar a tensionar en excés la trobada, que va acabar amb acusacions per la seua part a Més de voler copar llocs després de les eleccions autonòmiques i municipals.

Un qüestionament que feia referència al fet que l'antic Bloc seria l'encarregat de designar portaveu en Les Corts, dos adjunts en el grup parlamentari, el cap de llista de Compromís-Sumar per València al Congrés, i, des d'aquest dilluns, a un representant de la coalició en la Mesa de la Cambra autonòmica.

Amb tal crispació en l'ambient, les negociacions es van bloquejar i, finalment, totes dues parts van traslladar la dicotomia a la direcció autonòmica de la coalició, que va optar per adoptar la decisió salomònica que ni Tello ni Fuset foren nomenats diputats provincials. En el seu lloc, Iniciativa seria l'encarregat de triar al tercer regidor que integrara el grup de Compromís en la Diputació de València. En eixe punt el partit (Iniciativa) decideix encarregar al regidor Pau Andrés de Sant Antoni de Benaixeve, un municipi que legalment és considerat com formant part de l'àrea Metropolitana i de València, encara que amb caràcter general polítics es troba a Camp de Túria, és a dir alié a les baralles polítiques de València i la comarca de l'Horta entre els dos partits de la coalició.

Pau Andrés té 38 anys, està casat i té dos fills. És llicenciat en Història i Màster de Professor d'Educació Secundària i Batxiller per la Universitat de València .  (EP)


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal